Ingrediente
1 kg calmar
2 cani sos de rosii
100 ml Vin alb
2 catei usturoiului
1 ardei iute
1 ceapa
patrunjel taiat marunt
100 ml otet de vin alb
4 linguri ulei de masline
sare dupa gust
Mod de pregatire
Se încălzește un pic de ulei de masline extra virgin într-o cratiță cu usturoiul și ardeiul iute.
Între timp, se taie calamarul în inele si se taietentaculele
Atunci când uleiul începe să sfârâie, adăugați calmarul și lăsați-l sa se rumeneasca putin
De asemenea, se adaugă ceapa tăiată mărunt și se amestecă.
Se toarnă vinul alb, lăsând căldura ridicată pentru a se evapora partea de alcool rapid.
La acest moment, se adaugă sosul de rosii cu puțină apă. Se condimentează cu sare și se fierbe.
A ajuns la capătul de gătit adăugați calmar oțet de vin alb; și apoi psihiatru sosul.
Cand vezi ca calmarii sunt facuti adauga otetul de vin alb ,si lasa sa fiarba pana cand se formeaza sosul
Calamri Se serveste cu felii de pâine prăjită, un firicel de ulei masline și cu patrunjel taiat marunt .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu