-3 oua intregi
-3 linguri ulei de masline
-3 linguri de rom pentru prajituri
-3 linguri anason
-3 linguri zahar
-sucul de la o lamaie
-vanilina un pliculet sau esenta de vanilie
-1 plic de praf de copt
-faina 00 cat cuprinde
MODUL DE PREPARARE
Intr-un bol pune ouale,uleiul,romul,anasonul,zaharul,sucul de la o lamaie si vanilina.Bate totul bine si adauga putin cate putin faina si praful de copt...aluatul nu trebuie sa fie nici dur dar nici foarte moale ..
Planseta de lucru unge-o cu ulei de floarea soarelui ,la fel si mainile pentru a putea manipula aluatul .Ia putin din aluat ,formeaza o biluta de marimea unei mingi de ping pong , si cu ajutorul degetelor fa-i o gaura in mijloc astfel incat sa formezi un cerculet ...fa acest procediment pana cand termini tot aluatul
Cand ai terminat ,pune la incalzit o tigaie cu ulei de floarea soarelui in abundanta ..cand s-a infierbantat pune castagnola la prajit .(Este acelasi procediment ce se foloseste cu gogoasele si pancovele) Trebuie sa ai grija sa nu se prajeasca prea tare ,in caz contrar se vor intari..
Cand le scoti punele pe un servetel de hartie astfel incat sa se scurga uleiul in surplus .Cand s-au mai racit putin pune zaharul tos in " ploaie ".
POFTA BUNA !!!!!!!!!!
Eu m-am servit si sunt tare bune, nici nu ma sterg la gura, asa, sa raman cu savoarea!
RăspundețiȘtergereMa bucur ca ti-a placut .....
Ștergere