Gazda lunii martie 2014 pentru reteta dulce este GETA CIPAIANU care ne-a propus o reteta simpla si foarte buna.Combinatia intre mango si piersici este una foarte reusita .Mie mi-a placut foarte mult.
INGREDIENTE
PENTRU BLAT
-piscoturi
-sirpo de piersici (conserva)
PENTRU CREMA
-250 ml frisca
-1 cana zahar
-250 g mascarpone
-1 /2 plic vanilina
-1 esenta de rom
-coaja rasa de la o mandarina sau portocala netratata ( eu cum nu am gasit mandarina si nici portocale netratate ,nu am pus)
-1 fruct mango
-1 vf de cutin de scortisoara
-3 foi de gelatina
PENTRU GLAZURA
-mango sau daca nu piersica din compot.Eu am pus piersica
-zeama de la un compot mare,daca este nevoie sa fie completata completata cu apa (sa fie 500 ml lichid)
-2 plicuri gelatina tort gelee
-100 g zahar
-1/2 plic de vanilina
MOD DE PREPARARE
Hidrateaza foile de gelatina in apa ,timp de cateva minute.Curata fructul de mango ,taie-l cubulete si mixeaza-l impreuna cu o cana de zahar si jumatate de plic de vanilina.Pana cand obtii un pireu .Pireul obtinut se pune pe bain marie ,se adauga folile de gelatina stoarse de apa .Se amesteca pana cand se dizolva.Pune pireul la racit.Vezi foto
Bate frisca tare.Adauga mascarponele,coaja rasa de portocala sau mandarina si scortisoara.Cand pireul s-a racit ,adauga-l putin cate putin .Mixeaza totul bine .
Intr-o tava dreptunghiulara pune piscoturi muiati in sirop de piersici .Eu am folosiu un vas iena.Vezi foto
Peste piscoturi pune crema .Vezi foto
Aseaza fructul de mango taiat fin sau in cazul meu ,piersicile.Vezi foto
Acum pregateste glazura de jeleu din 500 ml zeama de compot daca este nevoie adauga apa ,amestecate cu 100 g zahar si 2 plicuri de gelatina
tort gelee,conform indicatiilor de pe plicul de gelatina.Se fierbe usor 1
minut,se lasa inca 3-4 minute sa se raceasca ,apoi se toarna peste
fructe si se da la frigider cateva ore inainte de a servi.Daca sta o zi ,si mai bine.
POFTA BUNA !!!!
bravo, ma bucur ca v-a placut !
RăspundețiȘtergereMultumesc .Este o prajitura adaptata pt toate gusturile.
RăspundețiȘtergere