joi, 16 ianuarie 2014

RAVIOLI CU SPANAC SI RICOTTA



 Umplutura de ricotta și spanac pot fi preparate într-un timp scurt, cu ingrediente simple și naturale. Poti pregăti ravioli in cantitati mai mari si odata facuti ii poti congela.


INGREDIENTE 

- 400 g faina 
- 5 oua 

PENTRU UMPLUTURA 


- 0.500 g spanac verde sau congelat 
- 250 g ricotta 
- 100 g parmigiano reggiano 
- o jumatate de lingurita de noce moscata 
- sare 
- 1 ou 
 -piper


MODUL DE PREPARARE 

   Incepe prin a pregati pasta.Pune faina pe planseta de lucru ,fa los in mijloc unde pui ouale si putina sare .La inceput bate ouale cu furculita incorporand putin cate putin faina .Pe urma framanta pana cand vezi ca faina s-a incorporat bine si aluatul a luat forma neteda .Odata terminat inveleste-l in plastic si lasa-l sa "odihneasca" in frigider pentru aproximativ o ora .
   Acum poti incepe sa prepari umplutura .Fierbe pentru cateva minute spanacul .Rade branza parmigiano .
   In robotul de bucatarie ,pune sapanacul ,ricotta ,branza parmiggiano.Formand astfel o compozitie omogena .Adauga noce moscata ,sare si piper dupa gust.Vezi foto



 Acum poti incepe cu pasta .Intinde foaia cat mai sunbtire sau daca ai masina de facut pasta ,pune-o la numarul 1 .Formeaza 2 fasii de 10 cm aproximativ . Pe una  din ele formeaza cu compozitia ce o ai pregatita , gramajoare distantate, si pe urma pune cealalta deasupra .Cu degetul uneste cele doua fasii avand grija sa nu ramana goluri de aer .Pe urma cu cutitul sau daca ai un taietori de roti pentru pasta e mai bine si taie de jur imprejur formand patratele de 4 X 4 cm .Vezi foto

  
  Odata terminati ,ii poti congela de aceasta forma .Pe o tavita de hartie sau lemn ,presari putina faina si asezi ravioli fara sa se atinga intre ei .Aceasta tavita o pui in congelator pentru apoximativ o jumatate de ora si cand vezi ca au inceput sa se congeleze ,ii poti transfera intr-o punga .
 Daca ii folosesti imediat ..Pune intr-o oala apa in abundanta la fiert ,cand fierbe adauga o lingurita de sare groasa si cand incepe din nou sa fiarba ,adauga ravioli .Cand vezi ca se ridica la suprafata sunt gata .



POFTA BUNA !!!!!!!!






Un comentariu:

  1. Buna seara, daca ii fac azi si vreau sa ii prepar intr-o zi-doua, ii congelez? Sau ii pot pastra la frigider? Si cand sunt congelati si vreau sa i prepar, ii pun le fiert congelati sau mai intai ii decongelez? Multumesc!

    RăspundețiȘtergere