Aceasta prajitura participa la provocarea lansata de http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/ ,"Weekend cu spor ".Ingredientul principal :branza de vaci , tema fiind "Prajituri pentru Mos Craciun "
INGREDIENTE
-350 g ricotta
-170 g zahar
-400 g pere
-250 g faina
-1 praf de copt
-1 plic de vanillina
-3 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-100 g de cipsuri de ciocolata
MODUL DE PREPARARE
Curata perele de coaja si samburi.Taiele in cubulete micute si punele intr-un castron cu putin suc de lamaie ,evitand astfel sa se oxideze.Lasa-le deoparte .
Intr-un castron pune ricotta si zaharul ,batele bine cu mixerul .Adauga vanillina ,ouale si coaja de lamaie.Pune faina si praful de copt cernute , amestecand totul cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza .Adauga perele si ciocolata.
Pregateste o tava rotunda de 24 de cm ,unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina .Pune aluatul si da-l la cuptor in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 / 60 minute.Daca vezi ca deasupra se coloreaza prea tare ,pune-i o foaie de aluminiu evitand astfel sa se arda .
Cand se raceste adauga zahar pudra in "ploaie".
POFTA BUNA !!!!!
Mmmm...ce buna trebuie sa fie !
RăspundețiȘtergereEste delicioasa .....mmmmmmmmmmmmmmm
RăspundețiȘtergere