duminică, 28 februarie 2016

PRAJITURA CU MERE




Aceasta reteta participa la provocarea secreta " Weekend cu spor " luna februarie 2016 ,provocare lansata de STEFANIA ANASTASIU ,gazda acestei luni fiind Stefania.
Din diversitatea miunatelor retete am ales aceasta ,o prajitura usor de pregatit si foarte gustoasa .


Ingrediente 

- 1 kg mere
-zahar dupa gust ( eu am pus 3 linguri )


Blat:
- 5 oua
- 150 g zahar
- 150 g faina
- 1 plic praf de copt
- 10 linguri ulei

Mod de pregatire 

Merele 
1.Se curata de coaja si se dau prin razatoare
2.Se pun la calit impreuna cu zaharul, circa 15 minute, la foc mic
3.Cand sunt calite se lasa la racit


Blatul 
1. Albusurile se separa de ggalbenusuri si se bat spuma cu un praf de sare
2.  Adauga treptat zaharul mixand pana se obtine o spuma tare care si compozitia de bezea
3.Separat amesteca galbenusurile  cu uleiul
4.Adauga albusurile spuma
5. Se amesteca cu o linguri si apoi se adauga praful de copt, si treptat faina, amestecand cu lingura pana la incoprorarea fainii in compozitie
6. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pune 3/4 din compozitia pregatita, si se da la cuptorul preincalzit la 150 de grade, timp de 15 - 20 minute
7.Dupa acest timp, se aseaza peste ea, compozitia de mere, se niveleaza frumos si apoi se toarna si restul de compozitie deasupra si se da la cuptor pana cand se rumeneste si blatul de deasupra
8. cand se raceste, se pudraza cu zahar pudra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu