duminică, 28 februarie 2016

TURTA DE VARZA SI CARTOFI CU ULEI AROMAT


Ingrediente

1 varza creata + 5 frunze intregi
2 cartofi P
3 oua
2 linguri branza parmezan  rasa
Ulei de masline dupa gust
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara praf
100 g Miez de nuca

Mod de pregatire 

1. Se spală și se curata cartofii, se taie în cuburi mici și se fierbe în apă clocotită cu sare. Odată ce sunt fierti , se scot din  apa si se pune deoparte.
2. Opareste cele 6 frunze intregi de varza ,in apa clocotita cu sare ,pentru cateva minute .Pastreaza-le deoparte
3. Taie varza rămasă în fâșii subțiri și se fierbe timp de aproximativ 5-8 minute. Odată ce este fiarte  se pune deoparte varza si se lasa sa se raceasca .
 4.Într-un bol se bate ouale cu  sarea, piperul, nucsoara si branza, amestecand bine, apoi se adaugă cartofii și varza ( racite ).
5. Intr-o tava rotunda ,unde in prealabil ai pus hartie de copt ,se aseaza cele 6 frunze de de varza in asa fel incat acoperi toata suprafata tavii ,lasa jumatate frunza in afara ,pentru a putea acoperi la final compozitia .


6.Toarna compozitia in tava si ,acoper-o  cu jumatatile de frunze lasate



7. Pune-o in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproimativ 10 -15 minute
 8.Intr-o tigaie inalzeste uleiul de masline ( 2-3 paharele mici ) cu un catel de usturoi + 1/2  ardei iute uscat si taiat in felii subtiri si miezul de nuca taiat in bucati .Lasa-l 2 -3 minute ,la foc mic


9. Varza se serveste calda impreuna cu uleiul aromat si nucile

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu