sâmbătă, 19 martie 2016

GARNITURA DE FENICUL PENTRU CARNE SAU PESTE


Usor de facut
O garnitura perfecta pentru carne sau pește

Ingrediente 

3 feniculi
1 pumn de patrunjel,
1 tulpină de telina
 2 frunze de dafin
1 crenguta cimbru
1 lingura  suc de lamaie
1 lingurita semințe de coriandru
1 lingurita semințe de fenicul



Mod de pregatire

 Se spala su curata feniculii, eliminati  frunzele exterioare dure si  tulpina; spalati-le si se taie in felii. Se spala si  patrunjelul. Curatati si  eliminati  filamentele de telina, se spala și se taie în bucati mici.
Într-o cratita pune patrunjelul, telina taiata bucati , cimbrul, frunzele de dafin, jumatate din semintele de coriandru si fenicul ; se toarna sucul de lamaie, o jumatate de litru de apa si sare dupa gust
Fierbeti  la foc mic timp de 10 minute.
 Se adaugă feniculul si se fierbe timp de 10-15 minute, la foc mediu.
Atunci cand sunt  fierte, se scurge apa  si se presara restul de seminte de coriandru si fenicul .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu