luni, 11 ianuarie 2016
MANCARE DE SPANAC CU NAUT
Ingrediente
- 1 ceapa
- 4- 5 rosii cherry
- cateva seminte de coriandru
- ardei iute uscat ( optional)
- 500 g spanac fiert si taiat marunt
- 250 g naut fiert
- curry (dupa gust ,optional)
- sare dupa gust
-ulei de masline
Mod de pregatire
Caleste ceapa impreuna cu semintele de coriandru in putin ulei de masline.Cand ceapa devine transparenta adaga ardei iure si curry ,dupa gust .
Amesteca bine si adauga nautul si jumatate pahar de apa .Cand incepe sa fiarba ,adauga spanacul si condimenteaza cu sare dupa gust .
Daca este nevoie adauga putina apa .
Lasa sa fiarba cateva minute si ,pana scade putin apa si obtii consistenta dorita .
Se serveste cald .
Pofta buna !
RAVIOLI DE ANDIVA ROSIE IN SALSA DE UNT CU NUCI
INGREDIENTE pentru 4 persoane
-400 g ravioli
-50 g unt
-100 g nuci
-cateva frunze de salvie
MODUL DE PREPARARE
Reteta de ravioli ,o gasesti aici
http://bucatariaurei.blogspot.it/2014/01/raioli-cu-radicchio-andiva-rosie.html
Intr-o tigaie pune untul la topit ,adauga nucile, miezul de nuca si frsalvie .Adauga ravioli ce in prealabil i-ai fiert.
POFTA BUNA !!!!!!!!!!
duminică, 10 ianuarie 2016
STRUDEL DE CIOCOLATA
Ingrediente
1 aluat de foetaj
1 1/2- 2 tablete de ciocolata neagra
1 ou
50 g migdale taiate fasii
Mod de pregatire
Pe aluatul de foetaj pune tabletele de ciocolata
Taie fasii aluatul de foetaj si " impatureste " ciocolata
Unge cu oul batut si presara migdalele
Pune la cuptorul in prealabil incalzit la 170 de grade ...pentru aproximativ 20 - 25 minute .Depinde de cuptor .
duminică, 3 ianuarie 2016
VARZA DE BRUXELLES CU NUCI LA CUPTOR
Ingrediente
700 g varza de Bruxelles
100 g miez de nuca
1 -2 catei usturoi de
sare dupa gust
parmezan dupa gust
50 g unt
Metoda de pregatire
Fierbeti varza de Bruxelles în apă clocotită cu sare timp de 15 minute, apoi se scurge într-o strecurătoare și le trece sub apă rece, astfel încât acestea să păstreze culoarea verde luminoasa.
Taie verzele in jumatate .
Intr-o tava de iena unge-o cu unt si pune varza si miezul de nuca rupt in bucati ,usturoiul taiat .Presara parmezanul ras si bucatele de unt .
Pune tava in cuptorul prealabil incalzit la 170 g pentru aproximativ 15 -20 de minute
PRAJITURA CU NUTELLA SI MENTA
Ingrediente
- 3 oua
-300 g zahar
-1/2 pahar ulei de porumb
-125 g iaurt natural
-350 g faina
-1 pahar de nuca de cocos
-1/2 pahar de sirop de menta
- 1 plic praf de copt
- 1 borcanel mic e de nutella
- Hartie de patiserie
Metoda de pregatire
Se sparg ouale intr-un castron si se bat bine impreuna cu zaharul.Adaugam uleiul de porumb, iaurtul si 1/2 pahar sirop de menta si amestecam bine.
Adaugam faina putin cate putin pana cand se incorporeaza in intregime .
Adaugam nuca de cocos si in ultimul rand adaugam praful de copt .
Intr-o tava pentru prajituri unde in prealabil am pus hartie de patiserie si varsam compozitia .
Punem tava in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pentru aproximativ 45 de minute ,sau depinde de cuptor .
Cand prajitura este racita o acoperim in intregime cu nutella s o decoram cu nuca de cocos .Daca vezi ca nutella este prea densa ,incalzeste-o pt cateva secunde in microunde.
marți, 8 decembrie 2015
SALATA CU TON SI FASOLE

Gazda acestei luni este Stefania Anastasiu .
In aceata luna am avut deosebita placere de a gati din blogul http://blogdebucate.blogspot.ro/ unde am gasit retete deosebite ,dar eu fiind la dieta a trebuit sa gatesc ceva mai light ,insa toate retetele merite probate macar o data ,
200- 250 g ton maruntit ( suc natural)
300g fasole boabe
1/2 ardei gras
1 ceapa
zeama de lamaie
ulei de masline
100 g boabe de porumb fierte
piper dupa gust
Mod de pregatire
Taie ceapa si ardeiul in juliene
Adaugat fasolea scursa de zeama ,tonul si boabele de porumb
Amesteca toate ingredientele ,adauga sare si piper dupa gust si pune zeama de lamaie si uleiul de masline,tot dupa gust.
FASOLE BATUTA
Aceasta reteta participa la provocarea "Weekend cu spor" decembrie 2015 lansata de Stefania Anastasiu
Gazda acestei luni este Simona Kitchen
Din categoriile oferite de Simona ,am ales o reteta simpla si foarte gustoasa .
Multumesc pentru reteta Simona
Ingrediente
350 g fasole
7-8 catei usturoi
1 ceapa mica
200 ml ulei masline
sare si piper dupa gust
Mod de pregatire
Se pune fasolea in apa rece si se lasa o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.
Se pune fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima se adauga si cartoful.
Se adauga sare si se lasa la fiert... (aproximativ 2 ore, cred).
Cand fasolea s-a fiert, se scurge zeama si se lasa fasolea sa se raceasca.
Rece fiind, se piseaza bobii de fasole... cu mixerul vertical.
Se adauga ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.
Se adauga o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati.
Se potriveste de sare si piper si se mananca intinsa pe paine sau fara
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postări (Atom)