duminică, 23 februarie 2014
PANZEROTTI DE CARTOFI CU MOZZARELLA SI SUNCA
INGREDIENTE pentru 4 persoane
- 500 g cartofi fierti
- 1 ou
- 80-100 g făină (depinde de cartofi )
- 10 g de amidon din cartofi
- 2 linguri de ulei de masline
- 50 g de parmezan ras
- sare
- piper
PENTRU UMPLUTURA
- 200 g mozzarella taiata marunt
- 100 g sunca taiata felii subtiri
PENTRU EXTERIOR
- 2 oua
- pesmet
- ulei pentru prajit
- faina
MODUL DE PREGATIRE
Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i si lasa-i sa se raceasca .
Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .
Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .
Pe suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin , faina ramasa,cantitatea este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati marginile bine . Asezati-le pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .
MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR
Bateti ouale cu o furculita .
Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.Vezi foto
Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .
Se serveste cald
POFTA BUNA !!!!!!!!
TRADUCCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES para 4 personas
- 500 g de patatas hervidas
- 1 huevo
- 80-100 g de harina ( depende de las patatas )
- 10 g de almidón de patata
- 2 cucharadas de aceite de oliva
- 50 g de queso parmigiano rallado
- Sal
- Pimienta
RELLENO - 2 mozzarella- 100 g de jamón en lonchas finas
PARA EL EXERIOR
-2 huevos
-harina
-pan rallado
METODO DE PREPARACION
Hervir las patatas. Cuando estan hervidos,tritura las patatas.
En un bol bate el huevo con el aceite y añade poco a poco las patatas trituradas. Mezclar todo bien.
Sazone con sal y pimienta, agregar el queso,y sólo la mitad de la cantidad de harina,el almidón y mezclar vigorosamente.
En la superficie de trabajo amasa bien hasta que la masa no se pegue .. Añadir poco a poco la harina restante, la cantidad está determinada por la umiditad de las patatas. Dividae la masa en trozos pequeños. Estirar con las manos o un rodillo, que será más fácil, por lo que si se hace en una hoja de papel de horno, espolvoreada con harina. Rellene los círculos a los cuadrados obtenidos depende de la forma que quieres darle (yo le di cuadrado) con trozos de mozzarella y jamón., presione los bordes bien. Colóquelos en una bandeja o un plato donde espolvoreastes con farina.
PRPARACION DEL EMPANADO
Bate los huevos con un tenedor.
Pasar cada panzerott primero en harina, luego por huevo y finalmente por el pan rallado
En una sartén poner el aceite y freír hasta que estén doradas.
Servir caliente
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Minunata reteta ,o fac in weekend !
RăspundețiȘtergereP.S: Te adaug in lista mea de urmariti generali ! :)