luni, 10 februarie 2014

RISOTTO CU RODIE SI CREMA DE PRAZ



Aceasta reteta participa la provocarea "BUCATAR CURAJOS " lansata de AMA IN BUCATARIE
gazda lunii februarie 2014 pentru retete sarate este ,IOANA TONE  ce ne-a propus aceasta reteta minunata ,de pe blogul iei .


INGREDIENTE


-supa vegetala
-35 gr  unt
-1 rodie
-100 gr praz
-200 gr orez
-1/2 pahar vin rosé
-2 linguri ulei masline
-sare, piper

MODUL DE PREAPARARE


Taie rodia in jumatate si scoate-i samburii.Taie prazul in rondele si calesti in 20 de g de unt .Daca se usca adauga putina apa .Cand prazul s-a inmuiat paseaza-l ,pana cand obtii o crema.Da-o la o parte.
Intr-o tigaie sau cratita .Pune ulei de masline si "prajeste" 2 minute orezul.Stinge-l cu putin vin .
Cand vinul sa evaporat ,adauga crema de praza si supa vegetala.Putin cate putin pe masura ce fierbe orezul . Rodia se paseaza,avem grija sa pastram cateva bobite pentru pus la final in risotto si pentru ornat, iar sucul obtinut se toarna peste risotto cam in momentul in care este la mijlocul procesului de fierbere. In momentul inc are este gata, condimentam cu sare si piper si se adauga restul de unt.O parte din samburii de rodie pastrati ii punem in risotto si amestecam.




POFTA BUNA !!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu