duminică, 7 septembrie 2014

PRAJITURA CU COCO SI CIOCOLATA / TORTA CON COCO Y CHOCOLATE







INGREDIENTE

-6 linguri faina
-3 linguri faina de cartofi  (fecula de cartofi )
-70 g cacaco amara
-75 g coco ( faina nuca cocos)
-300 ml lapte
-200 g unt
-3 oua
-120 g zahar
-1 praf de copt


PENTRU GLAZURA

-200 g cicolata neagra
-25 g unt



MOD DE PREGATIRE

1.Se fierbe faina de nucă de cocos cu laptele timp de 5 minute și apoi se lasa sa se raceasca.
2.Între timp, se separă gălbenușurile de albușuri și se amesteca cu zaharul până când veți obține un sos cremos neted.
3.Se topește untul și se adaugă sosul cremos cu faina, si fecula de cartofi   și făină de nucă de cocos cu laptele, amestecand pana cand amestecul este neted.
4.Separat se freaca albusurile cu un praf de sare și apoi se adaugă la amestec, amestecând ușor cu o mișcare circulară de jos în sus.
5. Împărțiți aluatul în două părți și se adaugă cacao la una, se amestecă bine și dacă aveți nevoie să adăugați câteva linguri de lapte.
6.Tapeteaza o tavă de copt aproximativ 22 cm în diametru, cu hârtie de copt, se toarnă amestecul de cacao și apoi se acoperă cu cel alb.
7.Se coace prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 45 minute.
8. Scoateți din cuptor și lăsați prăjitura la rece.
9.Între timp, se topește ciocolata neagra impreuna cu untul la "bain Marie ", se amestecă bine până când veți avea o crema .
10.Se unge cu crema pe suprafața de tort și apoi lăsați să se usuce. În timpul iernii, puteți să vă păstrați tort, la temperatura camerei, în timpul verii mai bine în frigider.


POFTA BUNA !!!



TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES



-6 cucharadas harina
-3 Cucharadas de fécula de patata
-70 g cacaco amargo
-75 g  coco (harina de coco )
-300 Ml de leche
-200 G de mantequilla
-3 huevos
-120 G de azúcar
- 1 La levadura en polvo


PARA LA GLASA

-200 g chocolate fondente
-25 g mantequilla


METODO DE PREPARACION


1.Se pone la harina de coco a hervir con la  leche durante ,5 minutos y luego se deja enfriar.
2.Separa las claras de huevo de las yemas y mezcla las yemas  con el azúcar hasta obtener una salsa cremosa.
3.Se Derrite la mantequilla y agregue la salsa de crema con el coco , la fecula de patata y la harina, revolviendo hasta que la mezcla esté suave.
4.Monta las claras de huevo con una pizca de sal y luego añadir a la mezcla, revolviendo suavemente con un movimiento circular de abajo hacia arriba.
5 Divide  la masa en dos partes y añadir el cacao a una de las partes , mezclar bien y si es necesario agregar unas cucharadas de leche.
 6.Pon en una bandeja de  unos 22 cm de diámetro , papel de horno, verter la mezcla de cacao en polvo y luego la otra composicon con el blanco.
7.Mete  en el horno precalentado a 180 grados durante 45 minutos.
8 Retire del horno y deje que la torta se enfríe.
9.Între tiempo Derretir el chocolate negro y la mantequilla juntos en "baño María", mezclar bien hasta obtener una crema.
 10.Se mete la crema de chocolate sobre  la torta y luego deje que se seque. En invierno, se puede mantener el pastel a temperatura ambiente en verano mejor en el refrigerador.

CEESECAKE COCO SI CIRESE / CEESECAKE COCO Y CEREZAS


   


   INGREDIENTE

PT BAZA 

- 200 g biscuiti 
-100 g unt 

PT CREMA 

- 250 g ricotta 
-250 g Philadelphia
-200 g zahar 
-250 g smantana pentru frisca 
-50 g coco 
-15 g gelatina 
-0,500 g cirese


MODUL DE PREGATIRE 

BAZA 

1.Sfaramiteaza biscuiti si amesteca-i cu untul topit.
2.Tapeteaza baza unei tava de tort  ,cu aceasta compozitie.

CREMA 

1.Mixeaza ricotta cu zaharul ,
2.Adauga philadelphia.
3.Dizolva gelatina pentru cateva minute in apa rece.Stoarce-o de apa si dizolv-o in putina smantana ,la foc mic.
4.Adauga gelatina dizolvata ,compozitiei de crema ( ricotta+philadelphia+zahar). Toate acestea pe "bain marie" ,amestecand pana cand se dizolva complect ,Lasa la racit .
5.Mixeaza smantana ,pana cand obtii frisca .(Este important ca smantana sa fie rece ) .
5.Cand s-a racit compozitia de branza adauga cocosul si frisca .amestecand cu grija .(Miscari circulare ,de jos in sus) 
6.Toarna compozitia peste baza de biscuti .Las-o la frigider 5-6 ore,inainte de a o servi.


Curata ciresele de samburi si pune-le cu 2 linguri de zahar si 1 linguritade suc de lamaie ,la foc mic pentru aproximativ 10  minute.
Cand s-a racit toarn-o peste cessecake.


POFTA BUNA !!!


TRADUCION EN ESPAÑOL 


INGREDIENTES 

PARA LA BASE

- 200 galletas Maria 
-100 g mantequilla


PARA LA CREMA 

-250 g ricotta
-250 g philadelphia
-200 g azucar 
-50 g coco
-250 g nata para montar 
-150g gelatina ( cola de pescado)
-0.500 g cerezas


METODO DE PREPARACION 

BASE

1.Tritura las galletas y mezclalo con la mantequilla previamente deretida.
2.Fora la base de una bandeja redonda con la composicion .


CREMA 

1.Mezcla la ricotta con el azucar.
2.Añade la Filadelfia. 
3.Dizuelve la  gelatina en agua fria durante unos minutos .Exprimela del agua sobrande y disuelvela  en un poco de nata  a fuego lento. 
4.Añade la composicion de gelatina disuelta en la composicion de crema de queso ( ricotta+filadelfia+azucar). Todo esto al "baño maría", revolviendo hasta que se disuelva por completo, dejar enfriar. 
5.Monta la nata . 
5. Mezcla la crema de queso con la nata montada y el coco. 
 6.Viertela sobre la  base  de  galletas .Las refrigere 5-6 horas antes de servir. 


Limpie las cerezas de los huesos y ponerlos con 2 cucharadas de azúcar y 1 cucharita de  jugo de limón, cocinar a fuego lento durante unos 10 minutos. 
Cuando se haya enfriado se vierte sobre cessecake.

PARADA PROVOCARII "WEEKEND CU SPOR " LUNA AUGUST 2014




  In luna august am avut o deosebita placere sa fiu gazda acestei minunate provocari .Tinand cont ca a fost o luna de vacanta ,tin sa multumesc participantelor ,ca au rupt din timpul lor si au pregatit una din retetele mele .



  Prima a fost STEFANIA ANASTASIU ce a pregatit o delicoasa prajitura cu caise si iaurt .

http://stefyharnicutza.blogspot.ro/2014/08/prajitura-cu-caise-si-iaurt.html






     Adoua a fost ADELA ZILAHI si ea a optat tot pentru o prajitura cu smantana .

     http://cevabun-cevadulce.blogspot.se/2014/08/prajitura-cu-smantana.html


   



  Si cea de-a treia participanta MONICA HOROIU  ajunge repede din urma ,de data asta cu ceva sarat ,paine cu branza sarata ,impletita.






   Fetelor mie nu-mi ramane decat sa va multumesc pentru participare ,si pentru faptul ca ati probat don retetele mele .Va astept cu drag si in alte ocazii .
  Va doresc sa aveti un "WEEKEND minunat ,in continuare .



duminică, 3 august 2014

PROVOCAREA WEEKEND CU SPOR -LUNA AUGUST 2014


Provocarea "Weekend cu spor"




















Fetelor am ales categoriile.Tinand cont ca suntem in vacanta si nu ne dorim sa stam la bucatarie mult timp....cum este si normal .Am ales ceva mai usor ....si sper sa placa

1. Retete cu paste.
2.Retete sarate ..
3.Retete dulci

Tinand cont ca nu am retetele puse pe categorii .Ramane la alegerea voastra sa alegeti ,ceea ce va atrage mai mult atentia.

vineri, 1 august 2014

CEESECAKE COCO SI LIME

Aceasta reteta participa la provocarea "CAMPANIE DE SARBATOARE " .....initiata de VERA ,a urmat DANA CRISTEA ,pe urma SIDY ,in mai LILI LILIANA , in iunie am avut placerea de a fi eu gazda si luna aceasta gazda a fost MONICA HOROIU ce ne-a propus aceasta tema minunata ...


INGREDIENTES

pt baza :

200 g biscuiti
100 g unt


pt crema

-250 g ricotta
-250 g philadelphia
-200 g smantana
-150 g zahar
- 50 g coco
-sucul de 3 lime
-15 g gelatina



MOD DE PREGATIRE

Faramiteaza biscuitii si amestecai cu untul topit .Tapiteaza baza unei tavi de tort rotunde cu compozitia rezultata ( biscuiti si unt ),cu ajutorul unei linguri ,si pune tava la frigider pana cand pregatesti crema.
Mixeaza ricotta si philadelphia cu zaharul si sucul de 3 lime,adauga si nuca de cocos.
Pune pt cateva minute gelatina in apa rece .Dizolva gelatina stoarsa de apa,in putina smantana ( pe foc mic ) .
Cand s-a racit adaug-o compozitiei de branza ,a bain marie .Amesteca bine si las-o sa se raceasca .
Cand s-a racit ,adauga smantana batuta ( frisca) .
Pune crema peste baza de biscuti ,si lasa la frigider cel putin 5 -6 ore ,inainte de a servi .
Presara pe deasupra coco.


POFTA BUNA !!!!

luni, 21 iulie 2014

CHEC CU NUCA DE COCOS


 Aceasta reteta participa la provocarea " Weekend cu spor " lansata de STEFANIA ANASTASIU .
Gazda acestei lunii iulie 2014  este ADELA ZILAHI .Adela ne da de unde sa alegem ,nu gluma .Toate retetele sunt absolut fantastice .Eu am ales-o pe aceasta ,ca mi-a tras cu ochiul :)))


INGREDIENTE

-4 oua
-1 vaillina
-180 g zahar
-200 ml lapte de cocos
-100 g unt
-1 praf de copt
-200 g nuca cocos
-80 g faina
-zahar pudra pentru ornat



MOD DE PREGATIRE


1.Mixati galbenusurile cu jumatatea de cantitate de zahar si plicul de vanillina.
2.Adauga untul la temperatura camerei .
3. Adauga laptele de cocos ,mixeaza bine .
4.Adauga praful de copt.( Stins in putina zeama de lamaie)
5.Adauga nuca de cocos si faina.
6.Adauga albusurile batute spuma cu zaharul ramas .
7.Toarna compozitia intr-o tava ,unde in prealabil ai pus hartie de copt.
8Pune tava la cuptorul incalzit la 170 de grade pentru aproximativ 40 de minute.
9.Cand s-a racit presara deasupra zahar pudra.


POFTA BUNA !!!!

luni, 14 iulie 2014

CEESECAKE RICOTTA SI CIOCOLATA / CEESECAKE RICOTTA Y CHOCOLATE




Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA " a lunii iulie 2014.
Gazda acestei luni este GETA CIPAIANU .
Luna aceasta am avut privilegiul de a vizita blogul MIHAELEI APOSTU .
Toate retetele sunt minunate.Eu ,am ales aceasta .Este delicoasa  si numai buna pentru timpurile calduroase de vara.Usor de facut si nu are nevoie de coacere .


INGREDIENTE

PENTRU BAZA

- 200 g biscuiti
-100 g unt
- 50 g cicolata neagra

PENTRU CREMA

-450 g ricotta de vaca
-200 g smantana (  pentru frisca )
-150 g zahar
-100 g ciocolata neagra
- 3 foi de gelatina ( 3 x 5 g )


MOD DE PREGATIRE


1.Faramiteaza biscuitii si ciocolata .Mixeaza cu untul topit (rece)  si tapiteaza baza unei tavi ,de tort.Pune-o la frigider pentru cateva minute.
Vezi foto
2.Mixeaza ricotta zu zaharul .
3.Topeste ciocoñata neagra a "bain marie".Cand s-a racit ,adaug-o ricottei.
4.Pune gelatina in apa rece ,pentru cateva minute.Intr-o craticioara mica,pune putina smantana si gelatina ,in prealabil stoarsa de apa.Amesteca pana cand se dizolva complet .Las-o sa se raceasca .
5.Mixeaza smantana ramasa ( fara zahar ) ,pana cand se formeaza frisca .
6.Uneste ricotta si ciocolata ,cu smantana si gelatina .
7.Pune compozitia in tava ,peste biscuiti,si las-o la frigider 5-6 ore ,inainte de a servi .
8.Presara pe deasupra biscuiti si ciocolata ,pisati.
9.Se serveste rece



POFTA BUNA !!!



TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES

PARA LA BASE

- 200 g de galletas
-100 G de mantequilla
- 50 g de chocolate negro,


PARA LA CREMA

-450 g ricotta vaca
-200 G de nata (para montar )
-150 G de azúcar
-100 G de chocolate negro
- 3 hojas de gelatina (3 x 5 g)



METODO DE PREPARACION

Tritura las  galletas y el chocolate.  Añade la  mantequilla derretida (frío) y forra  una bandeja..Pon en la nevera la bandeja ,durante unos pocos minutos.
Ver Galería



2.Mezcla el  azúcar con la  ricotta.
3.Funde  el chocolato  negro a "baño maría". Cuando se enfríe, añadelo a la ricotta.
4.Pon la gelatina en agua fría durante unos pocos minutos.En una cacerola pequeña, ponga un poco de nata y la  gelatina a furo pequeño..Mezcla bien ,hasta que se  disuelve  completamente. Deje que se enfríe.
5.Monta la nata y añadela a la composicion de ricotta con el chocolate ,y la gelatina .Mezcla bien .
6.Pon la  mezcla en el molde sobre las galletas, y dejarlo en la nevera 5-6 horas antes de servir.
8.espolvorea  sobre la torta galletas y chocolate, triturados.
9.Se sirve frío