joi, 20 martie 2014

CROSTATA CU DULEATA DE SMOCHINE / TARTA CON MERMELADA DE HIGOS

 

   INGREDIENTE  (pentru 6 -8 persoane)


  - 2 oua
  -100 g unt 
  -100 g zahar 
  -250 g faina 00
  -esenta de lamaie (daca nu poate fi substituita cu  sucul de la o lamaie mica)
  -dulceata 
  - un plic de praf de copt


          MODUL DE PREPARARE


 Batem ouale cu zaharul bine ,adaugam untul topit in prealabil ,( sa nu fie prea cald ),adaugam esenta de lamaie si pe urma putin cate putin faina si praful de copt.
 Framantam aluatul putin pentru a se incorpora bine faina.Impartim aluatul in 2 parti : 3/4 il vom folosi acum pentru a  "Tapeta " tava si sfertul ramas pentru a adorna.
Luam o tava joasa rotunda sau patrata depinde cum vrem sai dam forma( a mea e dreptunghiulara) ,punem hartie de cuptor sau vegetala si incet incepem sa tapetam "fundul " tavii 3/4 din aluatul ce am impartit. Folosim mainile si faina daca este cazul pt a nu se prinde aluatul de maini.
Acum ca am facut acest procediment punem pe toata suprafata dulceata ,se poate folosi orice tip de dulceata ,eu am folosit de smochine .Ramane la alegerea fiecaruia ce dulceata vrea sa foloseasca.
Cand am terminat de intins dulceata ,incepem sa adornam crostata.Acum vom face din aluatul ramas "cordoane" si vom face un cordon de jur imprejur al corstatei si pe urma in diagonala.Ne vom folosi de ajutorul fainei pt a nu se lipi aluatul de maini .
Rezultatul ar trebui sa fie acesta :

Il bagam la cuptor la temperatura de 180 grade....30 de minute ,depinde de cuptor .



POFTA BUNA !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu