vineri, 14 martie 2014

PIZZA DI FORMAGGIO

  
ACEASTA RETETA PARTICIPA LA PROVOCAREA "DULCE ROMANIE " -MARTIE 2014
GAZDA ACESTEI LUNI FIIND ELENA TOMA 
INGREDIENTUL PRINCIPAL AL ACESTEI RETETE ESTE BRANZA


   INGREDIENTE : 


- 10 OUA 
- 250 G  UNT
- 3 PLICURI DE DROJDIE USCATA ( PLICUL TREBUIE SA FIE DE  3 G)
-250 G BRANZA PARMIGGIANO REGGIANO
-250 G BRANZA  PECORINO ROMANO
-1,5 KG FAINA
-1 CANA DE LAPTE
- 250 G BRANZA ELEMENTAL
-250 G BRANZA FONTAL
- SARE SI PIPER


MODUL DE PREPARARE :

  Branza parmiggiano si pecorino romano da-o prin razatoare si puneo deoparte. Branza elemental si fontal taio cubulete si puneo la fel deoparte.

 Acum bate ouale cu sare si piper,(Piperul poti pune mai mult daca iti place piperat ,ramane la gustul fiecaruia. ).Adauga untul in prealabil topit (incearca sa nu fie cald ) ,laptele si bate totul bine.Pe urma adauga branza ce ai dat-o prin razatoare batand in continuare si la final adauga faina putin cate putin.(eu am pus in faina drojdia ) .cand vezi ca nu mai poti bate poti incepe in a framanta  aluatul .Framanta-l cam 10 -15 minute.

 Pentru a putea continua ,trebuie sa alegi in ce tip de recipient  o vei face .Eu am ales 6 recipiente de aluminiu cu diametrul de 14 cm si inaltimea de 9 .Acum depinde de ceea ce vei alege ,imparti aluatul in functie de cate recipiente alegi sa faci,in cazul meu in 6 pari egale.

In prealabil tapitezi fiecare recipient un parte cu unt .

Iei fiecare parte de aluat in parte si incepi sa framanti dandui forma unul salam,de-a lungul "salamului " ce ai format pui branza ce ai taiat-o cubulete.Practicamente o "ingropi" .

Acum o pui in recipientul ce in prealabil l-ai tapizat cu unt .Il pui rotindu-l in cerculete .Deasupra ii pui un cubulet de elemental .Folosesti aceeasi procedura pana ai terminat tot aluatul .

 Il lasi sa dospeasca cam 2 ore intr-un loc cald .
Cand vezi ca a terminat de dospit il unge pe deasupra cu un ou si-l bagi la cuptor aproximativ 45  de minute 180 de grade 

Se serveste rece ....

BOFTA BUNA !

2 comentarii: