ACEASTA RETETA PARTICIPA LA PROVOCAREA "DULCE ROMANIE " -MARTIE 2014
GAZDA ACESTEI LUNI FIIND ELENA TOMA
INGREDIENTUL PRINCIPAL AL ACESTI RETETE FACE PARTE DIN CATEGORIA LEGUMELOR VERZI : SPANACUL
INGREDIENTE
PENTRU ALUAT
-250 g faina
-150 g unt
-150 g spanac proaspat
-1 ou
-sare
PENTRU UMPLUTURA
-400 g cartofi
-4 rosii cherry
-1 ceapa verde
-100 g sunca presata
-3 oua
-ulei
-1 dovlecel verde
-nucsoara (optional)
-sare si piper
-mozzarella
-parmigiano reggiano
MODUL DE PREGATIRE
ALUAT
Curata spanacul si fierbel 4 minute .Strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.Mixeaza spanacul pana cand obtii un pure.Adauga faina ,untul rece taiat cubulete ,oul si putina sare.Mixeaza totul impreuna ,pana se omogenizeaza totul.Pune aluatul intr-un bol si pune-l la frigider ,pentru aproximativ 2 ore.
UMPLUTURA
Pune cartofii la fiert.
Intr-o tigaie antiaderenta pune dovlecelul taiat rondele fine cu putin ulei de masline si lasa-l la foc medio pana cand vezi ca se rumeneste putin .
Intinde aluatul cu facaletul si formeaza o foaie (nici groasa ,nici subtire ).Pune-o intr-o tava rotunda joasa si inteapa cu furculita toata suprafata .Vezi foto
primul strat : dovlecelul
al doilea strat : sunca presata
al treilea strat : mozzarella taiata cubulete
al patrulea strat : cartofii fierti taiati rondele
ultimul strat : ouale batute cu sare ,piper,parmigiano ras si nucsoara daca iti place.La sfarsit pui rosiile.
Cu aluatul ce a ramas adorneaza tarta cum iti place
vezi foto
Pune tarta la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 - 50 minute.
Depinde de cuptor.
POFTA BUNA !!!!!!!
Ce frumoasa este! Parca e o primavara!
RăspundețiȘtergere