sâmbătă, 8 martie 2014
GOGOSI CU NUTELA SI DULCEATA / BOMBOLONI CON NUTELLA Y MERMELADA
In luna februarie 2014 in grupul "Bloggeri Culinari " DIDI a initiat un proiect nou, dedicat indragostitilor , adica 14 februarie .Va mai amintiti nu-i asa ?
Luna aceasta in grup continuam cu provocarile .De data aceasta este un proiect dedicat noua ,femeilor .
Astazi este 8 Martie ,ziua internationala a femeii asa ca o sarbatorim cu ceva dulce alaturi de cei dragi .
Sper ca propunerea mea sa va faca placere.Va dorec o primavara frumoasa si plina de flori .
LA MULTI ANI !!!!!!!!!
INGREDIENTE
-2 oua
-3 linguri de zahar
-75 g drojdie
-1/2 pahar de anason sau rom
-100 g unt sau daca nu ai 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
-2 pahare lapte
-sare
-coaja rasa de la o lamaie netratata
-750 g faina
- nutella
-dulceata de care preferi ( eu am flosit de smochine )
- zahar pudra
METODA DE PREGATIRE
Intr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina ,putin cate putin si un vf de cutit de sare .
Lasa aluatul la dospit aproximativ 30 de minute ,sau pana cand vezi ca a dublat volumul la un loc caldut si ferit de curenti de aer.
Intinde aluatul lasand 2 cm de grosime .Cu un pahar sau cu un cerc pentru taiat pasta cu o circumferinta de 7 - 8 cm ,taie aluatul ,formand astfel gogosii.Vezi foto
Acopera-i cu un prosop de bucatarie si lasa-i la dospit timp de o ora .
Intr-o tigaie pune ulei de masline ,la incalzit.Cand este cald bine ( 170 grade ,aproximativ ) ,pune gogosii .Intoarce-i de pe o parte pe alta .
Lasa-i sa se raceasca .Cand sunt reci cu un sac de patiseria ,umple gogosii cu nutella sau dulceata .
Deasupra pune zahar pudra.
POFTA BUNA !!!!!!!
Mai jos gasiti si propunerile celorlalti participanti .Va invit sa aruncati o privire ,o sa va placa .
1. DAIANA SI COSMIN http://dulceiutesarat.wordpress.com/
2. SIMONA http://alisonstrials.ro/2014/03/anghinare-a-la-barigoule.html
3. MONICA http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2014/03/cupcakes-cu-gutui-caramel-si-crema-de.html
4. MIHAELA http://www.voguisine.ro/
5. IOLANDA SI GEORGIANA VOINEA http://sisterskitchen.ro/dulce/prajitura-simpla-cu-baileys-ciocolata-si-capsune/
6.CAMELIA CROITOR http://kmy50rynn.blogspot.ro/2014/03/tarta-caramel-cu-mascarpone.html
7. .CERASELA BADR El-DIN http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/tort-dobos.html
8. LACRAMIOARA MIHAELA http://aromeinbucatarie.blogspot.ro/2014/03/crema-de-zahar-ars.html
9. IULIANA FLORENTINA AVRAM http://iulianaflorentina.blogspot.it/
10. ALICE CIOBANU http://tarabucatelor.ro/
11.LAURA http://casutalaurei.blogspot.ro/2014/03/culinariada-primavaratica-crema-de.html
12. LAURA SI LIANA http://transylvaniankitchen.blogspot.ro/2014/03/tort-diplomat-cu-kiwi-si-rodie.html
13.IOANA TONE http://transylvaniankitchen.blogspot.ro/2014/03/tort-diplomat-cu-kiwi-si-rodie.html
14.PAULA ION http://veseliainbucatarie.blogspot.ro/
-
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu