sâmbătă, 8 martie 2014

GOGOSI CU NUTELA SI DULCEATA / BOMBOLONI CON NUTELLA Y MERMELADA


    In luna februarie 2014 in grupul "Bloggeri Culinari "  DIDI  a initiat un proiect nou, dedicat  indragostitilor , adica 14 februarie .Va mai amintiti nu-i asa ?
Luna aceasta in  grup continuam  cu provocarile .De data aceasta este un proiect dedicat noua ,femeilor .
Astazi este 8 Martie ,ziua internationala a femeii asa ca o sarbatorim cu ceva dulce alaturi de cei dragi .
Sper ca propunerea mea sa va faca placere.Va dorec o primavara frumoasa si plina de flori .

LA MULTI ANI !!!!!!!!!



INGREDIENTE

-2 oua
-3 linguri de zahar
-75 g drojdie
-1/2 pahar de anason sau rom
-100 g unt sau daca nu ai 1/2 pahar de ulei de floarea soarelui
-2 pahare lapte
-sare
-coaja rasa de la o  lamaie netratata
-750 g faina
- nutella
-dulceata de care preferi ( eu am flosit de smochine )
- zahar pudra

METODA DE PREGATIRE

Intr-un castron bate ouale cu zaharul .Adauga anasonul sau romul ,untul topit  ( dar nu cald ) sau uleiul ,laptele ,drojdia dizolvata in putin lapte ,coaja rasa de la o lamaie .Adauga faina ,putin cate putin si un vf de cutit de sare .
Lasa aluatul la dospit aproximativ 30 de minute ,sau pana cand vezi ca a dublat volumul la un loc caldut si ferit de curenti de aer.
Intinde aluatul lasand 2 cm de grosime .Cu un pahar sau cu un cerc pentru taiat pasta cu o circumferinta de 7 - 8 cm ,taie aluatul ,formand astfel gogosii.Vezi foto


Acopera-i cu un prosop de bucatarie si lasa-i la dospit timp de o  ora .
Intr-o tigaie pune ulei de masline ,la incalzit.Cand este cald bine ( 170 grade ,aproximativ ) ,pune gogosii .Intoarce-i de pe o parte pe alta .
Lasa-i sa se raceasca .Cand sunt reci cu un sac de patiseria ,umple gogosii cu nutella sau dulceata .
Deasupra pune zahar pudra. 

POFTA BUNA !!!!!!!

Mai jos gasiti  si propunerile celorlalti participanti .Va invit sa aruncati o privire ,o sa va placa .


1. DAIANA SI COSMIN   http://dulceiutesarat.wordpress.com/
2. SIMONA  http://alisonstrials.ro/2014/03/anghinare-a-la-barigoule.html
3. MONICA  http://furnicutzabucatar.blogspot.ro/2014/03/cupcakes-cu-gutui-caramel-si-crema-de.html
4. MIHAELA  http://www.voguisine.ro/
5. IOLANDA SI GEORGIANA VOINEA  http://sisterskitchen.ro/dulce/prajitura-simpla-cu-baileys-ciocolata-si-capsune/
6.CAMELIA CROITOR  http://kmy50rynn.blogspot.ro/2014/03/tarta-caramel-cu-mascarpone.html
7. .CERASELA  BADR El-DIN   http://saffronanddates.blogspot.ae/2014/03/tort-dobos.html
8. LACRAMIOARA MIHAELA  http://aromeinbucatarie.blogspot.ro/2014/03/crema-de-zahar-ars.html
9. IULIANA FLORENTINA AVRAM  http://iulianaflorentina.blogspot.it/
10. ALICE CIOBANU  http://tarabucatelor.ro/
11.LAURA  http://casutalaurei.blogspot.ro/2014/03/culinariada-primavaratica-crema-de.html
12. LAURA SI LIANA  http://transylvaniankitchen.blogspot.ro/2014/03/tort-diplomat-cu-kiwi-si-rodie.html
13.IOANA TONE  http://transylvaniankitchen.blogspot.ro/2014/03/tort-diplomat-cu-kiwi-si-rodie.html
14.PAULA ION  http://veseliainbucatarie.blogspot.ro/

-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu