joi, 15 mai 2014

CHEC DE LAMAIE / BIZCOCHO DE LIMON





   Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA" a lunii mai 2014.
   Gazda acestei luni este CRISTINA PANA.
   Luna aceasta am avut o deosebita placere de a rasfoi blogul CERASELEI BADR EL-DIN din a carei blog am ales aceasta reteta, ce  mi-a placut in mos deosebit .Un desert lejer ,usor de facut  si deosebit de bun .




INGREDIENTE

- 225 g unt
-225 g zahar
-225 g faina
-4 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-1 praf de copt
- un vf de cutit de sare

SIROPUL

- 100 ml apa
-100 g zahar
-zeama de la doua lamai

GLAZURA

-200 g zahar pudra
-zeama de la o lamai

MOD DE PREGATIRE


1. Mixeaza untul cu zaharul pana devin o compozitie cremoasa aproape alba iar zaharul este dizolvat complet. 
2.Se adauga ouale pe rand.  
3.Adauga coaja rasa de la o lamaie si se omogenizeaza. 
4. Amesteca faina cu praful de copt si sarea si se adauga peste compozitia din oua, unt si zahar. 
5.Se pune compozitia intr-o tava tapetata cu unt si faina.
6.. Se da la cuptor, incins in prealabil, la 180C pentru 40 minute .Depinde de cuptor.
7.Intre timp  prepara siropul amestecand toate ingredientele. Se fierbe la foc mic pentru cateva minute.
8.Imediat ce checul este gata, se scoate din cuptor si se inteapa pe toata suprafata cu o scobitoare. 9.Se toarna siropul fierbinte peste si se lasa sa se raceasca in tava. Este foarte important ca atat siropul cat si checul sa fie fierbinti.
10.Cand s-a racit se prepara glazura amestecand zaharul pudra cu putina zeama de lamaie.
11. Se scoate checul din tava, se intinde glazura.

TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDINTES 


- 225 g de mantequilla 
-225 G de azúcar 
-225 G de harina 
-4 huevos 
-ralladura de un limón 
-1 Levadura en polvo 
- Una pizca de sal 

ALMIBAR 

- 100 ml de agua 
-100 G de azúcar 
-Jugo de dos limones 

GLASA

-200 G de azúcar en polvo 
-El jugo de un limón


METODO DE PREPARACION 



1.Mezclar la mantequilla y el azúcar hasta obtener una crema de color blanquecino  y el azúcar se disuelva completamente. 
2.Agregar los huevos uno a la vez. 
3.Añade la ralladura de cascara de un  limón y mezclar. 
4. Mezcla la harina con el polvo de hornear y la sal y agregar sobre la composición de los huevos, la mantequilla y el azúcar. 
5.Pon la  mezcla en un molde forrado con mantequilla y harina. 
6 .. Hornee, previamente el horno calentado a 180 º C durante 40 minutos. Depende del horno. 
7.Prepara el  almíbar mientras .Se prepara mezclando todos los ingredientes. Cocine a fuego lento durante unos minutos. 
8.Imediatamente  que se hace la torta, retirar del horno y se pincha por todas partes con un palillo de dientes.
 9.Se vierte el almibar  caliente sobre la torta  y dejar enfriar en el molde. Es muy importante que tanto el jarabe y la torta a de  ser caliente. 
10.Cuando se  enfría preparar el glaseado mezclando el azúcar en polvo con un poco de jugo de limón. 
11. Retire la torta de la bandeja si orneala con l glasa.

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