Aceata reteta participa la provocarea " Weekend cu spor ".Gazda lunii mai 2014 este DIA DARIA .
Cum eu pregatesc in fiecare sambata pizza ,am vrut sa probez si varianta Dariei.A iesit fabuloasa si foarte buna .
INGREDIENTE
-200 g faina
-1 cubulet de drojdie proaspata sau daca nu ai,poti folosi un plic de drojdie uscata
-1/2 lingurita de zahar
-125 ml de apa calduta (cantitaea de apa este relativa ,in functie de faina )
- 1/2 lingura de sare de mare
-2 linguri de ulei de masline
-4-5 rosii cherry
-100 g sunca presata
-100 g mozzarella
-100 g gorgonzola
-3 linguri de pasta de rosii
-busuioc
-oregan
MOD DE PREGATIRE
1. Pune faina intr-un castron, drojdia se faramiteaza (daca e proaspata) intr-o adancitura facuta in mijloc si se presara zaharul deasupra.
2. Toarna apa calduta , si acopera-l si lasa-l la dospit 30 minute, la loc caldut si ferit de curenti de aer.
3. Adauga sarea si uleiul de masline, se framanta totul si se lasa la dospit, pentru inca 30 - 40 minute.
4. Dupa ce aluatul a crescut, se intinde pe planseta unde ai presarat putina faina si se da o forma rotunda, depinde de marimea tavii.
5.Pe jumatatea pizzei ,mai bine spus a partii de jos, pune sunca presata ,mozzarella si gorgonzola ,taiate bucati.Fa o gaura cu cutitul in mijloc.
6.Inchide pizza ,formand astfel o semiluna .( Uneste partea de sus ,cu partea de jos)
7.Unge toata suprafata cu pasta de rosii ,unde ai pus 1 lingura de ulei de masline si putin oregan .
8.Adorneaz-o cu rosiile cherry si busuioc taiat marunt .
Vezi foto
9.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la maxim ,pentru 12 - 13 minutos.Depinde de cuptor.
10. Se seveste calda .
POFTA BUNA !!!!
TRADUCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES
-200 g de harina
-1 en cubitos levadura fresca o si usted tiene, usted puede utilizar un sobre de levadura seca
-1 / 2 cucharadita de azúcar
-125 ml de agua tibia (cantidad de agua es relativo, dependiendo de la harina)
- 1/2 cucharadita de sal marina
- 2 cucharadas de aceite de oliva
tomates cherry -4-5
-100 g de jamón
mozzarella -100 g
-100 g gorgonzola
-3 cucharadas de pasta de tomate
, albahaca
, Oregan
forma de preparar
TRADUCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES
-200 g de harina
-1 en cubitos levadura fresca o si usted tiene, usted puede utilizar un sobre de levadura seca
-1 / 2 cucharadita de azúcar
-125 ml de agua tibia (cantidad de agua es relativo, dependiendo de la harina)
- 1/2 cucharadita de sal marina
- 2 cucharadas de aceite de oliva
tomates cherry -4-5
-100 g de jamón
mozzarella -100 g
-100 g gorgonzola
-3 cucharadas de pasta de tomate
, albahaca
, Oregan
forma de preparar
1. Poner la harina en un bol, desmenuzar la levadura (si es fresco) en un hueco hecho en la mitad y espolvorear azúcar por encima.
2. Vierta el agua caliente y se cubre y se deja que aumente durante 30 minutos en lugar cálido lejos de corrientes de aire.
3. Añadir sal y aceite de oliva y amasar Y deja reposar durante otros 30 a 40 minutos.
4. Después de que la masa ha subido, estiendela en el tablero donde espolvoreas un poco de harina y darle una forma redonda depende del tamaño de tu bandeja .
5.En media pizza, la parte de abajo pon el jamón, mozzarella y gorgonzola, cortadas a cuadritos..
6.Cierra la pizza , formando una media luna. Haz un aujero pequeño en el medio
7.Unta toda la superficie con pasta de tomate ,donde has añadido 1 cucharada de aceite de oliva y un poco de Orégano.
8Pon encima tomate cherry y albahaca picada o en hojas
9.Ponla al horno previamente calentado a maxima potencia ,por 12 -13 minutos .depende del horno.
super aceasta varianta de pizza!!!
RăspundețiȘtergereHmmmmmm reteta asta trebuie incercata !Tare fain arata.....
RăspundețiȘtergereSi daca as pune niste piept de pui in loc de sunca ?
Te tzuc Laura !