sâmbătă, 3 mai 2014

COD CU NAUT / BACALAO CON GARBANZOS



 INGREDIENTE pentru 4 persoane


-400 g  cod uscat si sarat
-1 ceapa mare ,3-4 catei de usturoi
-1 ardei gras
-sare
-piper
-200 g naut
-5 -6 rosii cherry

MODUL DE PREGATIRE

Cu o zi  inainte,pune codul in apa rece.Schimba apa de 2 sau 3 ori.
Daca nu ai naut in conserva ,pune si nautul in apa cu noapte inainte.
Fierbe codul si nautul ,separat .
Taie ceapa ,usturoiul si ardeiul marunt si pune-le la calit intr-o tigaie cu ulei de masline .
Adauga nautul si codul dupa ce in prealabil l-ai curatat de spine.Sareaza si pipereaza ,adauga rosiile taiate i patru si acopera tigaia cu u capac ,lasand-o la foc moderat ,cateva minute .
Se serveste cald sau rece .


POFTA BUNA !!!!

TRADUCION EN  ESPAÑOL

INGREDIENTES

400 g  bacalao en salazón
-1 Cebolla grande,3-4 dientes de ajo
-1 Pimiento
-sal
-Pepe
-200 G de garbanzos
-5 -6 Tomates cherry

METODO DE PREPARACION

El día anterior, poner el bacalao en el agua .Cambiala  2 o 3 veces.
Poner los garbanzos en agua la noche anterior.
Hervir los garbanzos y el bacalao por  separado.
Cortar la cebolla, el ajo y los pimientos finamente y ponerlas a cocer en una sartén con aceite de oliva.
Añadir los garbanzos y el bacalao después de haberlo limpiado antes de las espinas.Sala  y pimienta, añadir el tomate picado y cubrir la sartén con una tapa si  dejando a fuego moderado unos minutos.
Sirva caliente o frío.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu