miercuri, 14 mai 2014

PAINE DULCE CU CASCAVAL SI SUNCA PRESATA / PAN DULCE CON QUESO Y JAMON YORK



INGREDIENTE

-500 g faina
-1 cubulet drojdie proaspata
-250 ml lapte
-1 lingurita de sare
-1 galbenus de ou
-30 ml ulei de floarea soarelui
-150 g jamon york
-200 g cascaval


MOD DE PREGATIRE

1.Dizolva drojdia in putin lapte caldut .
2.Pune faina ,drojdia dizolvada ,sarea uleiul,galbenusul de ou .Framanta aluatul si adauga putin cate putin laptele.Framanta cateva minute  pana cand vezi ca aluatul devine neted .
3.Pune aluatul la dospit 60 - 90 de minute.Pana cand vezi ca a dublat volumul.
4.Imparte aluatul in 2 parti .Una mai mare si una mai mica.
5.Intinde cu facaletul partea cea mai mare si pune-o intr-o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.Si pune un strat de cascaval si deasupra un strat de sunca presata si peste un alt srat de cascaval .Vezi foto


6.Adu marginile inspre centru .
7.Intinde si cealalata parte cu facaletul si fa o impletitura.Vezi foto

8.Uneste-o la cealalata parte de aluat.Vezi foto

9.Las-o din nou la dospit inca 20 de minute.
10.Unge toata suprafata cu un ou batut cu putin lapte .Presara mac sau susan.
11.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru 25 -30 de minute.Depinde de cuptor.Vezi foto

Un comentariu:

  1. Pare foarte interesanta reteta, in sa n am inteles cum se realizeaza impletitura...

    RăspundețiȘtergere