duminică, 18 mai 2014

TARTA RUSTICA CU SUNCA / TARTA RUSTICA CON JAMON YORK



Aceasta reteta participa la provocarea "Bucatar curajos".
Gazda lunii mai 2014 ,pentru retete sarate este MIHAELA APOSTU .
Mihaela ne-a propus o reteta la indemana tuturor,usor de facut si nu in ultimul rand foarte gustoasa .
Mie mi-a placut foarte mult.Am facut-o de 2 ori :)))))




INGREDIENTE 


-- 300 g faina
-1/2 cub de drojdie proaspata  
- 100 ml iaurt natural
- 1 ou 
- un vf de cutit de sare de sare 
- 1 lingurita zahar
- 100 ml apa calduta 

UMPLUTURA  

-200 g cascaval sau elemental
-200 g sunca presata 
- 100 g gorgonzola 


MOD DE PREGATIRE

 1.Dizolva drojdia in 100 ml apa calduta si las-o  sa stea cateva minute.
 2.Separat, cerne faina intr-un castron, adauga: zaharul, sarea, oul si iaurtul la temperatura camerei. Adauga la final  drojdia si framanta pana cand obti un aluat elastic si omogen. Daca e nevoie mai adauga putina faina.
  3.Lasa  aluatul sa creasca la loc ferit de curenti de aer timp de aproximativ o ora.   
 4.Cand a crescut imparte aluatul in doua bucati egale si intinde 1 cerc cat mai subtire. Aseaza   in mijloc cascavalul taiat felii subtiri ,sau ras , apoi 100 g sunca taiata cubulete si 100 g de gorgonzolataiata cubulete . Inchide marginile, aducandu-le spre centru. Mai lasa-l sa creasca cam 20 minute.
5.Unge toata suprafata  cu un ou batut cu putin lapte si coace la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 25-30 minute.Depinde de cuptor . 
Se serveste calda sau rece .


POFTA BUNA !!!!

TRADUCION EN ESPAÑOL 

INGREDIENTES 


- 300 g de harina 
-1 / 2 cubo de levadura fresca 
- 100 ml de yogur natural 
- 1 huevo 
- Una pizca de sal 
- 1 cucharadita de azúcar 
- 100 ml de agua tibia 

RELLENO 

-200 G de queso elemental
-200 G de jamón 
- 100 g de queso gorgonzola

METODO DE PREPARACION 

1.Dizuelve la levadura en 100 ml de agua tibia y dejar reposar unos minutos. 
  2.Separado , tamizar la harina en un bol, añadir el azúcar, la sal, el huevo y el yogur a temperatura ambiente. Añadir la levadura y amasar final hasta obtener una masa suave y elástica. Si es necesario agregar un poco de harina. 
   3. Deja reposar  la masa en ambiente, lejos de corrientes de aire durante una hora aproximadamente. 
  4.Cuando aumentó divide la masa en dos partes iguales y estirar un círculo lo más sutil posibile. Pon en el queso en rebanadas finas  o rallado, y luego 100 g de jamón en lonchas finas  y en cubos 100 g gorgonzola. Cerrar los márgenes, trayéndolos al centro. Déjalo crecer unos 20 minutos. 
5.Unta la superficie con un huevo batido con un poco de leche y cocer en el horno precalentado a 200 grados alrededor de 25 a 30 minutos.Depende del horno. 
Sirva caliente o frío.

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