luni, 9 decembrie 2013

BUDINCA DE PAINE /PUDIN DE PAN

Usor de facut,economic si delicios .... Incerci si tu ?
Facil de preparar y delicioso ...Lo quieres  probar ?

  INGREDIENTE


-200 g miez de paine (painea sa fie din ziua anterioara)
-400 g zahar
-jumatate de baston de scortisoara
-coaja de la jumatate de lamaie
-1 L de lapte

Pentru caramel :
-2 canite de zanar
-1 lingura de suc de lamaie
-1 canita de apa

MODUL DE PREPARARE
 Intr-o tigaie antiaderenta prepara caramelul .Pune tigaia la foc ,cand vezi ca se infierbanta pune zaharul ,apa si sucul de lamaie.Nu amesteca cu lingura.,pt ca risti sa se cristalizeze.Cand vezi ca caramelul incepe sa prinda culoarea aurului ,este gata .Acum toarna-l tava  ce vei folosi pentru budinca ,acoperind tot "fundul" tavei  ,cu caramel .(Ai nevoie de o tava ce folosesti pentru cozonac,sau poti folosi una rotunda .Eu am folosit tava de cozonac  ) .
Taie painea in cuburi si pune-o intr-un castron si adauga-i zaharul.
Pune laptele la incalzit impreuna cu sortisoara si coaja de lamaie.
Cand vezi ca incepe sa fiarba ,strecoaral si toarna-l peste paine .Lasa-l sa se raceasca .
Cand s-a racit ,cu mixerul, bate-l pana vezi ca devine o crema liquida ( ca si laptele ) .
Toarn-o in tava...
Pentru a o pune la cuptor ai nevoie de o alta tava  de 4 degete de apa .Pune inautru tava cu budinca .Acum pune-o la cuptor in prealabil incalzit  la 180 de grade pentru 50 de minute.
Cand se raceste o poti scoate din forma ..


POFTA BUNA !!!!!!!!

TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES

-200 migas de pan del dia antes
-400 G de azúcar

-La mitad de una rama de canela

-cascara rayada de medio limón

-1 L de leche

Para el caramelo:

-2 tazas de azucar 

-1 Cucharada de jugo de limón

-1 taza agua 



METODO DE PREPARACION 

 En una sartén antiadherente cocinar el caramelo. Ponga la cacerola en el fuego , se ve que esta caliente añade  el azúcar, el agua y el jugo del limon .No mezclen con la cuchara  por el riesgo de que se cristalize.Cuando ves que el caramelo empieza a tomar color dorado , está listo . Ahora vierta bandeja que va a usar para flan , cubriendo toda la parte de "abajo " con caramelo . ( se necesita una bandeja que se utilizará para la torta , o se puede utilizar una redonda ) .
Cortar el pan en cubitos y ponerla en un bol y añadir el azúcar.
Ponga la leche calentada donde añadistes la canela  y la cáscara de limón.
Cuando vea que empieza a hervir , se cuela y se vierte sobre el pan. Deje que se enfríe.
Cuando se enfría , con una batidora eléctrica ,mezcal hasta que obtienes el líquido cremoso ( como la leche ) .
Verter en la sartén ...
Para ponerlo en el horno necesita otra bandeja con cuatro dedos de agua.  Coloca la  bandeja con el  pudín,dentro .Ponla  en el horno previamente calentado a 180 grados durante 50 minutos.

Cuando se enfria ,lo puedes sacar del molde .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu