Usor de facut,economic si delicios .... Incerci si tu ?
Facil de preparar y delicioso ...Lo quieres probar ?
INGREDIENTE
-200 g miez de paine (painea sa fie din ziua anterioara)
-400 g zahar
-jumatate de baston de scortisoara
-coaja de la jumatate de lamaie
-1 L de lapte
Pentru caramel :
-2 canite de zanar
-1 lingura de suc de lamaie
-1 canita de apa
MODUL DE PREPARARE
Intr-o tigaie antiaderenta prepara caramelul .Pune tigaia la foc ,cand
vezi ca se infierbanta pune zaharul ,apa si sucul de lamaie.Nu amesteca
cu lingura.,pt ca risti sa se cristalizeze.Cand vezi ca caramelul incepe
sa prinda culoarea aurului ,este gata .Acum toarna-l tava ce vei
folosi pentru budinca ,acoperind tot "fundul" tavei ,cu caramel .(Ai
nevoie de o tava ce folosesti pentru cozonac,sau poti folosi una rotunda .Eu am folosit tava de cozonac ) .
Taie painea in cuburi si pune-o intr-un castron si adauga-i zaharul.
Pune laptele la incalzit impreuna cu sortisoara si coaja de lamaie.
Cand vezi ca incepe sa fiarba ,strecoaral si toarna-l peste paine .Lasa-l sa se raceasca .
Cand s-a racit ,cu mixerul, bate-l pana vezi ca devine o crema liquida ( ca si laptele ) .
Toarn-o in tava...
Pentru a o pune la cuptor ai nevoie de o alta tava de 4 degete de apa .Pune inautru tava cu budinca .Acum pune-o la cuptor in prealabil incalzit la 180 de grade pentru 50 de minute.
Cand se raceste o poti scoate din forma ..
POFTA BUNA !!!!!!!!
TRADUCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES
-200 G migas de pan del dia antes
-400 G de azúcar
-La mitad de una rama de canela
-cascara rayada de medio limón
-1 L de leche
Para el caramelo:
-2 tazas de azucar
-1 Cucharada de jugo de limón
-1 taza agua
METODO DE PREPARACION
En
una sartén antiadherente cocinar el caramelo. Ponga la cacerola en el
fuego , se ve que esta caliente añade el azúcar, el agua y el jugo del limon .No mezclen con la cuchara por el riesgo de que se cristalize.Cuando ves que el
caramelo empieza a tomar color dorado , está listo . Ahora vierta bandeja que va a usar para flan , cubriendo
toda la parte de "abajo " con caramelo . ( se necesita una bandeja que
se utilizará para la torta , o se puede utilizar una redonda ) .
Cortar el pan en cubitos y ponerla en un bol y añadir el azúcar.
Ponga la leche calentada donde añadistes la canela y la cáscara de limón.
Cuando vea que empieza a hervir , se cuela y se vierte sobre el pan. Deje que se enfríe.
Cuando se enfría , con una batidora eléctrica ,mezcal hasta que obtienes el líquido cremoso ( como la leche ) .
Verter en la sartén ...
Para ponerlo en el horno necesita otra bandeja con cuatro dedos de
agua. Coloca la bandeja con el pudín,dentro .Ponla en el horno
previamente calentado a 180 grados durante 50 minutos.
Cuando se enfria ,lo puedes sacar del molde .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu