vineri, 6 decembrie 2013

PRAJITURA CU RICOTTA,PERE SI CIOCOLATA

     Aceasta prajitura participa la provocarea   lansata de  http://www.stefyharnicutza.blogspot.ro/  ,"Weekend cu spor ".Ingredientul principal :branza de vaci ,  tema  fiind  "Prajituri pentru Mos Craciun "







INGREDIENTE


-350 g ricotta
-170 g zahar
-400 g pere
-250 g faina
-1 praf de copt
-1 plic de vanillina
-3 oua
-coaja rasa de la o lamaie
-100 g de cipsuri de ciocolata

MODUL DE PREPARARE


   Curata perele de coaja si samburi.Taiele in cubulete  micute si punele intr-un castron cu putin suc de lamaie ,evitand astfel sa se oxideze.Lasa-le  deoparte .
   Intr-un castron pune ricotta si zaharul ,batele bine cu mixerul .Adauga vanillina ,ouale si coaja de lamaie.Pune  faina si praful de copt cernute , amestecand totul cu o lingura de lemn pana cand se omogenizeaza .Adauga perele si ciocolata.
   Pregateste o tava rotunda de 24 de cm ,unge-o cu unt si tapeteaz-o cu faina .Pune aluatul si da-l la cuptor in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 50 / 60 minute.Daca vezi ca deasupra se coloreaza prea tare ,pune-i o foaie de aluminiu evitand astfel sa se arda .
Cand se raceste adauga zahar pudra in "ploaie".



POFTA BUNA !!!!!



2 comentarii: