joi, 28 noiembrie 2013

ANGHINARE CU CARTOFI

    

      Mie imi place in mod special anghinarea, este sanatoasa si foarte gustoasa .Pe parcurs voi pune mai multe retete astfel incat voi impartasi cu voi minunatiile ce se por prepara cu anghinarea.Astazi voi incepe cu o reteta simpla ,usor de facut si economica ,sper sa va placa la fel ca si mie ....










INGREDIENTE  pentru 4 persoane


 -anghinare 10 bucati
- 3 "catei de usturoi "
- 1 ceapa
- ulei de masline
-apa
-4 cartofi mari
- sare
- patrunjel
- jumatate de pahar de vin alb


MODUL DE PREPARARE

  Inainte de a te pune a curata anghinarea frecativa bine mainile cu o jumatate de lamaie ,pt ca mainile se pot pata.Taie tulpina,in aceasta reteta nu o vom folosi .Se indeparteaza varful frunzelor taindu-le cam la jumatatea inaltimii capatanii de anghinare.Se indeparteaza frunzele exterioare.
 Se curata cu cutitul partea inferioara a anghinarei (cea de care este prinsa tulpina) pana cand receptaculul devine vizibil, sub forma unui disc.
Taiele in patru  si cu un varf de cutit curata puful din centru .
Punele intr-un castron cu apa cu sucul de o jumatate de lamaie ,(evitand astfel sa se oxideze),pana cand termini de pregatit celelalte ingrediente.
 Acum curata cartofii si taiei in cubuiri nici mari ,nici mici.
Intr-o cratita caleste ceapa si usturoiul taiete marunt ,cand vezi ca a inceput sa prinda culoare adauga cartofii si anghinarea ,adauga sare dupa gust si vinul .Adauga apa cat sa treaca de cartofi si anghinare .Pune capacul si lasa totul sa fiarba 30 de minute la foc moderat .La final presara patrunjel taiat marunt .Cui ii place a parte de patrunjel poate adauga putin ulei de masline crud pe deasupra.Este absolut delicios .


POFTA BUNA !!!!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu