duminică, 23 martie 2014

MARITOZZI


INGREDIENTE

- 1 ou
-150 g zahar
-2 cuburi de drojdie ( 50 g)
-1 plic vanilina
-coaja rasa de la 1 lamaie
-200 ml ulei de foarea soarelui
-faina cat cuprinde ( aproximativ 1 kg )
-stafide
-1/2 L lapte 
MODUL DE PREPARARE

  Dizolva drojdia in putin lapte caldut.Intr-un castron mixeaza  oul cu zaharul.Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul ,drojdia si laptele .Adauga putin cate putin faina .Framanta pana cand obtii un aluat elastic .Incorporeaza la final si stafidele .
Lasa aluatul la dospit ,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul.
Dupa ce a dospit ,framanta inca cateva minute aluatul.Unget-i mainile cu ulei ,si cu un cutit taie bucati din aluat ,dandu-i o forma cilindrica de aproxmativ 10 cm .Poti sa-i dai forma care doresti .Eu am ales aceasta forma .
Pune maritozzi pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.pastreaza putin distanta intre unul si altul .
acopera-i cu folie transparenta si un prosop si lasa-i din nou la dospit ,pana cand isi dubleaza volumul.
Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pana cand vezi ca se rumenesc .
Cand sunt gata cu o pensula unge-i cu apa calda si presara zahar ,pe fiecare in parte .


POFTA BUNA !!!


TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES

 - 1 huevo

-150 G de azúcar

-2 Cubos de levadura (50 g)

 
-1 sobre vainillina

-Cáscara rallada de 1 limón

~ 200 ml de aceite de girasol  

- harina alrededor de 1 kg
- 1/2 L leche
-Pasas


METODO DE PREPARACION 


Disolver la levadura en un poco de leche calentitoEn un bol mezcle el huevo  con el azucar.Añade vainillna y la ralladura de limón, el aceite, la levadura y la leche. Añadir la harina poco a poco. Amasar hasta obtener una masa elástica. Incorpora al final y pasas.

Deja que la masa reposar   hasta que doble su volumen .

Después amasar unos minutos más la masal.Mojate las  manos con aceite, y con un  cuchillo corta  trozos de masa, dándole una forma cilíndrica de 10 cm aproxmativ. ¿Podría dar la forma que desee. He elegido esta forma.
Poner los maritozzi 
en una bandeja donde se pone el papel de horno antes ,deja un poco de distancia entre uno y otro.

Cubra con papel transparente  y una toalla y dejar que  repose  de nuevo hasta que doble su volumen.

Ponga en el horno previamente calentado a 180 grados hasta que estén doradas.


Cuando estan listos y calentitos untarlos con un poco de agua caliente y poner un poco de azucar.

2 comentarii: