marți, 28 ianuarie 2014

BRIOSE UMPLUTE CU CREMA






 INGREDIENTE

-4 ouă
-6 cesti mici de zahar
-4 cesti mici de lapte
-4 cesti mici de ulei de floarea soarelui
-12 mici cani rase  faina,
-1 praf de copt

-coaja rasa de la o portocala


INGREDIENTE PENTRU CREMA

-1/2 L lapte
-200 g zahar
-100 g de galbenusuri de ou
-40 g faina
- 1 vanilina
-coaja de la o jumatate de lamaie



MODUL DE PREPARARE CREMA

 Bate galbenusurile de ou cu zaharul ,adauga faina si jumatate din cantitatea de lapte .Amesteca bine astfel incat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Cealalta jumatate de lapte pune-o intr-o cratita la incalzit cu vanilina si jumatatea de coaja de lamaie intreaga .Cand incepe sa fiarba incorporeaza compozitia de oua,faina si lapte ce ai pregatit prima data Las-o pe foc pana cand vezi ca se ingroasa ,nu lasa de amestecat .Cand vezi ca crema are consistenta unei budinci este gata .Scoate coaja de lamaie si pune crema  la racit intr-un recipient acoperit cu plastic.

MODUL DE PREPARARE BRIOSE

Intr-un castron bate oula cu zaharul ,pana cand vezi ca aluatul devine spumos .Adauga pe rand celelalte ingrediente .Bate bine totul .
Pregatiti formele de briose în avans. Pentru  umplere  puteti folosi o lingura sau un sac de patiserie.
Pune un strat din blatul de briose ,un strat de crema si la urma alt strat de aluat .Ocupand astfel 3/4 din capacitataea formei .Vezi foto 

 
Punele la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.Depinde de cuptor.


POFTA BUNA !!!!!!!!!!!!

4 comentarii:

  1. Trebuie sa fie bune rau cu crema, n-am facut niciodata!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt foarte bune ..si pentru micul dejun sunt perfecte

    RăspundețiȘtergere
  3. Se poate face si ca o prajitura la tava??

    RăspundețiȘtergere
  4. Da ,se poate face ...Sa-mi spui cum ti-a iesit cand o faci

    RăspundețiȘtergere