vineri, 17 ianuarie 2014

NEGRESA




INGREDIENTE


-100 g unt
-200 g zahar
-2 oua
-3 linguri de cacao amara
-300 g faina
-200 ml smantana pentru prajituri
-250 ml lapte
-1 praf de copt


Pentru glazura

- 200 g ciocolata neagra de menaj
-50 ml smantana
- 25  g unt



MODUL DE PREPARARE


Bate untul (moale) cu zaharul si adauga ouale pe rand .Adauga laptele si smantana,mixeaza bine.
Faina se amesteca cu cacao si praful de copt.Incorporeaza la aluat mixand bine .Iti va rezulta un aluat mai gros ,si daca iei cu lingura si torni ,isi pastreaza forma putin .
Toarna aluatul intr-o tava de 25 X 35, asternuta cu hartie de copt si pune-l la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproxomativ 40 -45 minute.Depinde de cuptor .


GLAZURA

Intr-un castron pune smantana ,untul si ciocolata si amestecati usor pana se dizolva ciocolata .Stinge focul si lasa sa se raceasca .

Cand blatul s-a racit toarna  glazura si intinde-o  uniform .Pune-o la frigider sa se intareasca .





POFTA BUNA !!!!!!!!!!!

2 comentarii:

  1. imi plac negresele in orice varianta, asa ca nu refuz de la tine o bucatica!!!

    RăspundețiȘtergere