miercuri, 21 mai 2014

PRAJITRA DE IAURT SI GLAZURA DE CIOCOLATA / TORTA CON YOGUR Y GLASA CHOCOLATE



INGREDIENTE

-3 oua
-150 g zahar
-100 g  faina
-100 g amidon de grau
-125 g iaurt
-4 linguri ulei de masline
-1 plic praf de copt
-1 vf de cutit de sare


GLAZURA

-150 g ciocolata neagra
-30 g unt



MOD DE PREGATIRE

1.Cerne faina impreuna cu fecula de cartofi si sarea.
2.Mixeaza ouale cu zaharul.
3.Adauga putin cate putin faina ,cu fecula de catofi si sarea.
4.Adauga iaurtul si uleiul.Amesteca bine.
5.Adauga praful de copt.
6.Pune compozitia intr-o tava ,rotunda sau dreptunghiulara (depinde ce alegi ) ,ce in prealabil ai unso cu unt si ai presarat faina in "ploaie".
7.Pune-o la cuptorul in prealabil incalzit la 160 de grade pentru 40 - 50 minute .Depinde de cuptor.


GLAZURA

Intr-un castron pune ciocolata si untul ,sa se topeasca impreuna ,pe bain marie .
Pune-o peste prajitura


POFTA BUNA !!!

TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES

-3 huevos
-150 G de azúcar
-100 G de harina
-100 G de frumina
-125 g yogur
-4 Cucharadas de aceite de oliva
-1 Busta de polvo de hornear
- un poco de sal

GLASA


150 g de chocolate negro
30 g de mantequilla


METODO DE PREPARACION

1.Tamiza la  harina con la fécula de patata y sal.
2.Bate los  huevos con el azúcar.
3.Añade  poco a poco la harina, la fecula de patatas y la sal .
4.Añade  yogur y aceite.Mezcla bien.
5.Añade polvo de hornear.
6.Pon la  mezcla en un molde redondo o rectangular (dependiendo de lo que elija), que  previamente esta untado con un poco de mantequilla y espolvorear harina.
7.Ponla al  horno previamente calentado a 160 grados durante 40-50 minutos. Depende del horno.


GLAZA

En un bol poner el chocolate y la mantequilla que se  fundan en un baño maría.
Póngalo sobre la torta

Un comentariu:

  1. Oare de ce nu ai facut o poza in sectiune ? Ma lasi sa ud tastatura asa...degeaba !
    Mi-e o poftaaaaaaa,....
    Poti sa-mi spui dimensiunile tavi , te rog !?
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere