marți, 8 decembrie 2015

FASOLE BATUTA






Aceasta reteta participa la provocarea "Weekend cu spor" decembrie 2015 lansata de  Stefania Anastasiu 
Gazda acestei luni este Simona Kitchen
Din categoriile oferite de Simona ,am ales o reteta simpla si foarte gustoasa .
Multumesc pentru reteta Simona 


Ingrediente 

350 g fasole 
7-8  catei usturoi
1 ceapa mica 
200 ml ulei masline
sare si piper dupa gust 


Mod de pregatire 

Se pune fasolea  in apa rece si se  lasa o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.
Se pune fasolea  la fiert schimband 3 ape, iar in ultima se adauga si  cartoful.
 Se adauga  sare si se lasa la fiert... (aproximativ 2 ore, cred).
Cand fasolea s-a fiert, se scurge zeama si se lasa fasolea sa se raceasca.
Rece fiind, se piseaza  bobii de fasole... cu mixerul vertical.
Se adauga ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.
Se adauga o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati.
Se potriveste de sare si piper si se mananca intinsa pe paine sau fara
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu