marți, 8 decembrie 2015
FASOLE BATUTA
Aceasta reteta participa la provocarea "Weekend cu spor" decembrie 2015 lansata de Stefania Anastasiu
Gazda acestei luni este Simona Kitchen
Din categoriile oferite de Simona ,am ales o reteta simpla si foarte gustoasa .
Multumesc pentru reteta Simona
Ingrediente
350 g fasole
7-8 catei usturoi
1 ceapa mica
200 ml ulei masline
sare si piper dupa gust
Mod de pregatire
Se pune fasolea in apa rece si se lasa o o zi (de seara, pana a doua zi seara), schimband apa de cateva ori.
Se pune fasolea la fiert schimband 3 ape, iar in ultima se adauga si cartoful.
Se adauga sare si se lasa la fiert... (aproximativ 2 ore, cred).
Cand fasolea s-a fiert, se scurge zeama si se lasa fasolea sa se raceasca.
Rece fiind, se piseaza bobii de fasole... cu mixerul vertical.
Se adauga ulei si zeama de la fasole, amestecand mereu.
Se adauga o ceapa tocata marunt marunt si cateii de usturoi pisati.
Se potriveste de sare si piper si se mananca intinsa pe paine sau fara
Pofta buna!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu