Ingrediente
1 varza creata + 5 frunze intregi
2 cartofi P
3 oua
2 linguri branza parmezan rasa
Ulei de masline dupa gust
sare si piper dupa gust
1/2 lingurita nucsoara praf
100 g Miez de nuca
Mod de pregatire
1. Se spală și se curata cartofii, se taie în cuburi mici și se fierbe în apă clocotită cu sare. Odată ce sunt fierti , se scot din apa si se pune deoparte.
2. Opareste cele 6 frunze intregi de varza ,in apa clocotita cu sare ,pentru cateva minute .Pastreaza-le deoparte
3. Taie varza rămasă în fâșii subțiri și se fierbe timp de aproximativ 5-8 minute. Odată ce este fiarte se pune deoparte varza si se lasa sa se raceasca .
4.Într-un bol se bate ouale cu sarea, piperul, nucsoara si branza, amestecand bine, apoi se adaugă cartofii și varza ( racite ).
5. Intr-o tava rotunda ,unde in prealabil ai pus hartie de copt ,se aseaza cele 6 frunze de de varza in asa fel incat acoperi toata suprafata tavii ,lasa jumatate frunza in afara ,pentru a putea acoperi la final compozitia .
6.Toarna compozitia in tava si ,acoper-o cu jumatatile de frunze lasate
7. Pune-o in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproimativ 10 -15 minute
8.Intr-o tigaie inalzeste uleiul de masline ( 2-3 paharele mici ) cu un catel de usturoi + 1/2 ardei iute uscat si taiat in felii subtiri si miezul de nuca taiat in bucati .Lasa-l 2 -3 minute ,la foc mic
9. Varza se serveste calda impreuna cu uleiul aromat si nucile
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu