joi, 28 noiembrie 2013

ROSCA CU SUNCA SI BRANZA

           

        A venit frigul ,afara ploua.. asa ca m-am gandit sa prepar un aperitiv ,pe care  il voi servi  in compania prietenilor  in fata semineului cu o cana de vin cald..



        INGREDIENTE

- 150 ml  lapte
- 50 g unt
-   3 oua ( vom folosi doar galbenusurile)
- 400 g faina 00
- 1 plic de drojdie uscata 3 g
-1 lingurita rasa de sare
- sunca fiarta taiata felii subtiri,aproximtiv 250 de grame
 -branza elemental taiata felii subtiri ,aproximativ  250 de grame



MODUL DE PREPARARE


   Intr-un castron punem untul in prealabil topit ,galbenusurile ,laptele la temperatura camerei ,lingurita de sare si batem totul  bine ,adaugam putin cate putin faina si drojdia uscata  ( nu este nevoie sa o dizolvi in apa ) .Framanta aluatul  pana cand vezi ca nu se mai leaga de maini.Acopera-l si lasa-l la dospit aproxmativ  o ora si jumatate intr-un loc caldut, pana cand isi dubleaza volumul.
    Acum punem aluatul pe o hartie vegetala sau de cuptor si incepe sa o intinzi cu facaletul rotind hartia ,dandul o forma dreptunghiulara. Eu aluatul il fac de aproximativ 2 mm
   Unge toata suprafata cu unt ( in prealabil topit) si aseaza pe toata suprafata filetele de branza lasand un mic spatiu pe margini atat in partea de sus cat si in partea de jos .Peste feliile de branza pune acum sunca ..Odata ce ai terminat ruleaza aluatul ajutandu-te de hartia vegetala ,este aceasi procedura ce se foloseste la salamul de biscuiti . Uneste cele doua extreme udand cu  putina apa daca este nevoie ,pt a se lipi mai bine formand astfel un cerc .Cu un cutit bine ascutit taie felii de jur imprejur,  insa fara sa ajungi in centru . Acum incearca sa invarti fiecare felie imparte ,in asa fel incat sa nu se rupa aluatul .Lasa-l din nou la dospit o ora si jumatate







   Odata ce a terminat de dospit unge toata suprafata cu un ou batut si da-o la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade timp de 25 -30 de minute .



POFTA BUNA!!!!!!!!




2 comentarii: