marți, 26 noiembrie 2013

FRUNZE DE SFECLA ( BIETOLE ) CU CARTOFI



         
                Acum este perioada cand bietola o gasim peste tot ,si adevarul e ca este foarte buna.Reteta ce o pun acum este usor de facut ,si foarte economica . Cand nu mai sti ce sa faci de mancare aceasta reteta poate fi  o solutie .


             INGREDIENTE  pentru 4 persoane

    -2 kg de frunze de sfecla ( bietole )
    -3 sau 4 cartofi potriviti
    - usturoi
    -ulei de masline
    - sare
    - ardei iute uscat
         

 MODUL DE PREGATIRE



            Pune o oala inalta cu apa la fiert ,cantittea de apa este relativa ,eu pun jumatate .Pana cand apa incepe sa fiarba ,spala bine bietola si rupele codita ,lasand numai frunza.Cand vezi ca apa fierbe pune o jumtate de lingurita de sare groasa si cand incepe din nou sa fiarba pune si bietola ,las-o sa fiarba aproximativ 10 -15 minute ,depinde de marimeafrunzelor.Daca frunzele sunt mici au nevoie aproximativ 10 minute ,iar daca sunt mai mari au nevoie de 15 minute .
            Pune la fiert cartofii in coaja .
            Cand au terminat de fiert strecoarale si taiele marunt ..

           Separat intr-o tigaie pune o jumatate de ulei de masline si taie marunt 5 sau 6 catei de usturoi taiati marunt ,adauga cartofii fierti si iei la randul lor taiati marunt si lasa un totul la foc potrivit cateva minute ,dar fara sa se arda .Dupa cateva minute adauga si bietola care este deja maruntita si ardei iute uscat si taiat la fel marunt..(ramane la alegerea fiecaruia) mie imi place sa adaug ardei iute ii da un gust ...mmmmmmmm
  
        Acum ramane doar sa sevesti aceasta minunatie ...o putei folosi ca si  garnitura

            POFTA BUNA !!!!!!!!!!

5 comentarii:

  1. Dupã cum ai lãudat-o tre sã fie tare bunã, avem si in România sau e numai in Italia?

    RăspundețiȘtergere
  2. Bietole= frunze de sfecla . In Romania nu se gasesc chiar asa peste tot ca in Italia.
    Combinatia cu cartofi nu am facut-o pana cum...sigur este buna. De obicei, bietola o fac doar calita cu usturoi si cu ulei.
    ciao!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iti multumesc ca mi-ai rezolvat dubiul ce aveam in legatura cu bietola ,nu eram foarte sigura ca este frunza de sfecla pentru ca o gasesc sub diferite forme si marimi .Combinatia cu cartofi este foarte buna probeaz-o ,o sa-ti placa mai ales daca le servesti cu piadine .

      Ștergere