marți, 28 ianuarie 2014

SALAM DE SMOCHINE


Nu, acesta nu este un salam , dar are  origini vechi dulci.Stiai ca prima reteta, care se referea la un salam de smochine tocate si aromat cu seminte prajite de susan, seminte de fenicul, chimen si anason in Egipt, datand 65 dc si apartine traditiei taranesti  a regiunii Marche? (Italia)

Il fac si eu, de cativa ani, si trebuie sa spun ca are succes, asa ca va dau reteta" mea ", pe care am modificat-o un pic fata de original 

INGREDIENTE  

 - 2 kg de smochine ( uscate si macinate )
  -aproximativ 200 g de migdale 
-1 lingura de anason ( seminte ,nu lichior ) 


MODUL DE PREGATIRE 

Smochinele le puneti la uscat ,acoperite cu un tifon .Cand sunt uscate pune-le la cuptor la temperatura de 175 de grade ,aproximativ 10 minute.Cand vezi ca incepe sa se umfle ,scoate-le .Taiele in bucati ,eliminand partea dura si macina-le la mixer ,formand astfel o pasta.Adauga anasonul si  migdalele ,la fel macinate .(Lasa cateva intregi ).
Framanta bine astfel incat ingredientele sa se amestece bine si uniform .Formeaza gramajoare cu grautatea de 250 de g .
În acest moment, aluatul ar trebui sa fie pus in frunze de smochin .Ai nevoie de frunze de smochine ,sa fie verzi . Se pun pe masa de lucru  ,2 frunze usor suprapuse, peste pune   aluatul ce ai cantarit cele 250 de g . (operatiunea este un pic delicata, dar  nu trebuie sa-ti pierzi  rabdarea, nu te descuraja .Inainte de ai da forma de salam,aluatului ,intinde-l putin si presara  migdale ,cele ce ai  lasat intregi ).Acum ca ai dat forma i ,inchide-l cu frunzele de smochin ,folosind aceasi  procedura ,de facut sarmale .La sfarsit leaga salmul cu ata de jur imprejur .(ata sa fie  rezistenta)
Pune-l la uscat intr-un loc racoros ,timp de 15 zile,minim .


POFTA BUNA !!!!!!!

6 comentarii:

  1. Woww, ce reteta mustind de sanatate! Bravo! Pana si ambqalajul e bio, se infasoara-n frunze, carevasazica! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc.Intr-adevar este totul cat se poate de natural ...Si este extraordinar de bun ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow,delicios!:D
    Cat ma bucur ca ti-am descoperit blogul:)
    Pe mine aici ma gasesti:
    ciocolatacuzahar.blogspot.ro

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc pentru compliment .Am vazut si eu blogul tau ,imi place mult ,m-am facut fan de al tau .Sper sa impartim in viitor ,multe retete.

    RăspundețiȘtergere
  5. Foarte interesant salamul,imi place ideea si am sa incerc si eu ! :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma bucur ca iti place .Incearca-l o sa-ti placa ,cu siguranta ..

    RăspundețiȘtergere