Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA "gazda acestei luni este ADELA ZILAHI si in aceasta luna mi-a dat spre rasfoire blogul LACRIMIOAREI .
Am intalnit un blog minunat ,plin de retete foarte gustoase ,de unde am ales una care mie imi place in mod special .
Asa ca am ales sa pregatesc si sa impart cu voi aceasta reteta minunata :))))
INGREDIENTE
- 250 g faina ( pentru paine )
-1 / 2 plic de drojdie uscata
-1 lingurita de zahar
-1/2 lingurita de sare
-2 linguri de ulei de masline
-1 rama de rozmarin verde ,daca nu ai este bine si cel uscat
-sare groasa
- aproximtiv 125 ml apa ( depinde de faina ) .Eu am pus apa rece.
- sare groasa
MOD DE PREGATIRE
Intr-un bol pune faina ,drojdia ,zaharul si sarea .Adauga putin cate putin apa si framanta .( ca si cum ai framanta painea ) .
Cand vezi ca aluatul a devenit elastic si neted ,este gata.Lasa-l la dospit acoperit ,pentru aproximativ 1 ora.Si daca il poti lasa mai mult ,este si mai bine .
Cand aluatul este dospit il intinzi cu facaletul ,sau cu mana ..depinde ce tava ce vei folosi .
Tava in prealabil unge-o cu putin ulei .
Pune foaia ce ai intins ,sa nu fie foarte subtire .( grosimea unui deget )
Cu degetele presioneaza aluatul pe toata suprafata ,pe urma il intepi cu furculita ,la fel toata suprafata.
Amesteca putina apa cu ulei ,si cu o pensula unge toata suprafata aluatului.
Pune rozmarinul ,pe toata suprafata si pe urma presara putina sare groasa.
Lasa sa dospeasca inca 20 de minute ,inainte de a baga tava la cuptor .
Pune tava la cuptorul in prealabil incalzit la 220 -230 de grade ,pt aproximativ 10 - 15 minute .Depinde de cuptor .
POFTA BUNA !!!
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TRADUCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES
- 250 g de harina (para el pan)
-1 / 2 sobre de levadura seca ( para el pan )
-1 Cucharadita de azúcar
-1 / 2 cucharadita de sal
-2 Cucharadas de aceite de oliva
-1 ramito de romero fresco, si no tienes pudes usar el seco
- sal gruesa
- Aproximadamente 125 ml de agua (dependiendo de la harina) .Yo Puse agua fría.
- Sal gruesa
METODO DE PREPARACION
En un bol pon la harina, la levadura, el azúcar y la sal .Añade poco a poco el agua y amasar. (Amasar como si hicieras el pan).
Cuando veas que la masa se vuelva elástica y suave, esta lista .
Deja la masa tapada y en un lugar seco sin cirientes de aire ,a crecer .Para aproximadamente 1 hora o mas .
Cuando vez que a doblado su volumen se estira la masa
con paleta o con la mano ..depende de la bandeja que va a utilizar.
Bandeja previamente untala con un poco de aceite.
Pon la masa en la bandeja , no demasiado fina. (La espesor de un dedo)
Presionar a la masa con los dedos y pinchala con un tenedor, toda la superficie.
Mezclar un poco de agua y aceite y pasa con la ayuda de un brocha, toda la superficie de la masa.
Pon el romero y luego espolvorear sal gruesa.
Dejale otros 20 minutos de levitacion antes de meterla en el horno.
Metela al horno previamente calentado a 220 -230 grados ,por aproximadamente 10 -15 minutos .
Depende del horo .
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