luni, 6 octombrie 2014

FOCACCIA



   Aceasta reteta participa la "PROVOCAREA SECRETA "gazda acestei luni este ADELA ZILAHI si in aceasta luna mi-a dat spre rasfoire blogul LACRIMIOAREI .
   Am intalnit un blog minunat ,plin de retete foarte gustoase ,de unde am ales una care mie imi place in mod special .
   Asa ca am ales sa pregatesc si sa impart cu voi aceasta reteta minunata :))))


   INGREDIENTE

- 250 g faina ( pentru paine )
-1 / 2  plic de drojdie uscata
-1 lingurita de zahar
-1/2 lingurita de sare
-2 linguri de ulei de masline
-1 rama de rozmarin verde ,daca nu ai este bine si cel uscat
-sare groasa
- aproximtiv 125 ml apa ( depinde de faina ) .Eu am pus apa rece.
- sare groasa

MOD DE PREGATIRE

  Intr-un bol pune faina ,drojdia ,zaharul si sarea .Adauga putin cate putin apa si framanta .( ca si cum ai framanta painea ) .
  Cand vezi ca aluatul a devenit elastic si neted ,este gata.Lasa-l la dospit acoperit ,pentru  aproximativ 1 ora.Si daca il poti lasa mai mult ,este si mai bine .
  Cand aluatul este dospit il intinzi cu facaletul ,sau cu mana ..depinde ce tava ce vei folosi .
  Tava in prealabil unge-o cu putin ulei .
  Pune foaia ce ai intins ,sa nu fie foarte subtire .( grosimea unui deget )
  Cu degetele presioneaza aluatul pe toata suprafata ,pe urma il intepi cu furculita ,la fel toata suprafata.
   Amesteca putina apa cu ulei ,si cu o pensula unge toata suprafata aluatului.
  Pune rozmarinul ,pe toata suprafata si pe urma presara putina sare groasa.
  Lasa sa dospeasca inca 20 de minute ,inainte de a baga tava la cuptor .
     


  Pune tava la cuptorul in prealabil incalzit la 220 -230 de grade ,pt aproximativ 10 - 15 minute .Depinde de cuptor .


POFTA BUNA !!!
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TRADUCION EN ESPAÑOL

INGREDIENTES
- 250 g de harina (para el pan)
-1 / 2 sobre de levadura seca ( para el pan )
-1 Cucharadita de azúcar
-1 / 2 cucharadita de sal
-2 Cucharadas de aceite de oliva
-1 ramito de  romero fresco, si no tienes pudes usar el seco
- sal gruesa
- Aproximadamente  125 ml de agua (dependiendo de la harina) .Yo  Puse agua fría.
- Sal gruesa



METODO DE PREPARACION


En un bol pon la harina, la levadura, el azúcar y la sal .Añade  poco a poco el agua y amasar. (Amasar como si hicieras el pan).
   Cuando veas que la masa se ​​vuelva elástica y suave, esta lista .
   Deja la masa tapada y en un lugar seco sin cirientes de aire ,a crecer .Para aproximadamente 1 hora o mas .
   Cuando vez que a doblado su volumen se estira la masa
  con paleta o con la mano ..depende de la bandeja que va a utilizar.
   Bandeja previamente untala con un poco de aceite.
   Pon la masa en la bandeja , no demasiado fina. (La espesor de un dedo)
   Presionar a la masa con los dedos y pinchala  con un tenedor,  toda la superficie.
    Mezclar un poco de agua y  aceite y  pasa con la ayuda de un brocha, toda la superficie de la masa.
   Pon el  romero  y luego espolvorear sal gruesa.
   Dejale otros 20 minutos de levitacion antes de meterla en el horno.


   Metela al horno previamente calentado a 220 -230 grados ,por aproximadamente 10 -15 minutos .
  Depende del horo .

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