INGREDIENTE
-4 ouă
-6 cesti mici de zahar
-4 cesti mici de lapte
-4 cesti mici de ulei de floarea soarelui
-12 mici cani rase faina,
-1 praf de copt
INGREDIENTE PENTRU CREMA
-1/2 L lapte
-200 g zahar
-100 g de galbenusuri de ou
-40 g faina
- 1 vanilina
-coaja de la o jumatate de lamaie
MODUL DE PREPARARE CREMA
Bate galbenusurile de ou cu zaharul ,adauga faina si jumatate din cantitatea de lapte .Amesteca bine astfel incat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Cealalta jumatate de lapte pune-o intr-o cratita la incalzit cu vanilina si jumatatea de coaja de lamaie intreaga .Cand incepe sa fiarba incorporeaza compozitia de oua,faina si lapte ce ai pregatit prima data Las-o pe foc pana cand vezi ca se ingroasa ,nu lasa de amestecat .Cand vezi ca crema are consistenta unei budinci este gata .Scoate coaja de lamaie si pune crema la racit intr-un recipient acoperit cu plastic.
MODUL DE PREPARARE BRIOSE
Intr-un castron bate oula cu zaharul ,pana cand vezi ca aluatul devine spumos .Adauga pe rand celelalte ingrediente .Bate bine totul .
Pregatiti formele de briose în avans. Pentru umplere puteti folosi o lingura sau un sac de patiserie.
Pune un strat din blatul de briose ,un strat de crema si la urma alt strat de aluat .Ocupand astfel 3/4 din capacitataea formei .Vezi foto
Punele la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.Depinde de cuptor.
POFTA BUNA !!!!!!!!!!!!
Trebuie sa fie bune rau cu crema, n-am facut niciodata!
RăspundețiȘtergereSunt foarte bune ..si pentru micul dejun sunt perfecte
RăspundețiȘtergereSe poate face si ca o prajitura la tava??
RăspundețiȘtergereDa ,se poate face ...Sa-mi spui cum ti-a iesit cand o faci
RăspundețiȘtergere