joi, 16 ianuarie 2014

RAIOLI CU RADICCHIO ( ANDIVA ROSIE ),RICOTTA SI SCAMORZA AFUMATA

 Umplutura de radicchio,ricotta si scamorza afumata  pot fi preparate într-un timp scurt, cu ingrediente simple și naturale. 




INGREDIENTE 

- 400 g faina "0"
- 5 oua 
 -sare 

PENTRU UMPLUTURA 

- 1 radicchio
- 250 g ricotta 
- 100 g parmigiano reggiano 
- o jumatate de lingurita de noce moscata 
- sare 
- 1 ou 
 -piper
 - 250 g branza scamorza afumata
 - 4 catei de usturoi 

MODUL DE PREPARARE 

   Incepe prin a pregati pasta.Pune faina pe planseta de lucru ,fa los in mijloc unde pui ouale si putina sare .La inceput bate ouale cu furculita incorporand putin cate putin faina .Pe urma framanta pana cand vezi ca faina s-a incorporat bine si aluatul a luat forma neteda .Odata terminat inveleste-l in plastic si lasa-l sa "odihneasca" in frigider pentru aproximativ o ora .
   Acum poti incepe sa prepari umplutura .Desprinde frunzele de radicchio spala-le si taiele fasii.Caleste-le intr-o tigaie cu ulei de masline si cateii de usturoi, intregi .(Prima data pune usturoiul ,cand a luat putina culoare adauga radicchio taiat fasii ) .


   In robotul de bucatarie ,pune radicchio ,ricotta ,scamorza afumata taiata cubulete si parmigiano reggiano ras ..Formand astfel o compozitie omogena .Adauga noce moscata ,sare si piper dupa gust.Vezi foto




 Acum poti incepe cu pasta .Intinde foaia cat mai sunbtire sau daca ai masina de facut pasta ,pune-o la numarul 1 .Formeaza 2 fasii de 10 cm aproximativ . Pe una  din ele formeaza cu compozitia ce o ai pregatita , gramajoare distantate, si pe urma pune cealalta deasupra .Cu degetul uneste cele doua fasii avand gria sa nu ramana goluri de aer .Pe urma cu cutitul sau daca ai un taietori de roti ,pentru pasta, e mai bine si taie de jur imprejur formand patratele de 4 X 4 cm .Vezi foto.

  
  Odata terminati ,ii poti congela de aceasta forma .Pe o tavita de hartie sau lemn ,presari putina faina si asezi ravioli fara sa se atinga intre ei .Aceasta tavita o pui in congelator pentru apoximativ o jumatate de ora si cand vezi ca au inceput sa se congeleze ,ii poti transfera intr-o punga .
 Daca ii folosesti imediat ..Pune intr-o oala apa in abundanta la fiert ,cand fierbe adauga o lingurita de sare groasa si cand incepe din nou sa fiarba ,adauga raviolli .Cand vezi ca se ridica la suprafata sunt gata .



POFTA BUNA !!!!!!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu