v
CU ACEASTA RETETA PARTICIP LA PROVOCAREA "BUCATAR CURAJOS " http://amainbucatarie.blogspot.ro/2013/01/provocarea-bucatar-curajos.html GAZDA ACESTEI LUNI ESTE CARMEN TOBIAS
http://carmen-tobias.blogspot.ro/2013/05/paste-de-casa-taitei-de-casa.html
INGREDIENETE (4 persoane )
-400 grame de faina "0"
-4 oua
-sare
MODUL DE PREPARARE
Incepi varsand faina pe planseta unde vei face aluatul ,fa-i o gaura in mijloc.In centrul format sparge ouale ,pune putina sare.Bate ouale cu o furculita si putin cate putin incorporeaza faina.Cand ouale si faina s-au incorporat incepe sa framanti aluatul pentru aproximativ 15 minute,pana cand vezi ca ia o textura lucida
.
Inveleste masa obtinuta in plastic si da-o la frigider timp de o jumatate de ora.
Acum ai auns la jumatate .Incepe sa intinzi aluatul cu facaletul in,pana cand foaia ajunge la grosimea de o jumatate de centimetro.Daca ai masina de intins aluatul iti va fi mai usor,pentru ca ea te va a .Eu am folosit masina pentru a subtia foaia aluatului.Daca ai masina trece ultima data foaia la numarul "1 " al masinii . Acum trece foaia obtinuta prin partea masinii care este adaptata tagliatellelor .Avand grija ca pe parcursul tuturor procedurilor ,sa folosesti faina in "ploaie " ,pentru a evita astfel ca pasta sa se lipeasca de planseta si cand o tai sa nu se lipeasca intre ele fasiile taiate.
Ideal este sa pregatesti pasta proaspata ,sa nu o lasi sa se usuce.
POFTA BUNA !!!!!!!!!
cred ca sunt minunate, dar nu ma incumet!
RăspundețiȘtergereNu este asa de greu cum pare ...incearca si nu o sa-ti para rau ,o sa-ti placa
Ștergere