marți, 28 ianuarie 2014

CHIFLE CU SEMINTE DE MAC


INGREDIENTE

-400 g faina
-180 ml apa
-12 g drojdie
-1 lingurita zahar
-4 linguri ulei de masline
-2 lingurite rase de sare
-2 linguri de mac

MODUL DE PREPARARE

Cerne faina si framant-o cu apa si drojdia .Cand vezi ca faina a absorbit toata apa adauga si restul ingredientelor .Framanta bine.Lasa aluatul la dospit 2 -3 ore,la un loc caldut si fara curenti de aer ,pana vezi ca a dublat volumul .
Formeaza 8 chifle aseaza-le pe o tava unde ai pus hartie de copt .Ungele pe deasupra cu lapte si presara putin mac .Lasa-le din nou sa dospeasca 30 de minute.Vezi foto

Pune-le la cuptorul in prealabil incalzit la 220 de grade ,pentru aproximativ 15 -20 de minute.Depinde de cuptor.


POFTA BUNA !!!!!!!

2 comentarii:

  1. La cat arata de bine, noua nu ne-ar mai ramane si pentru mai tarziu, cred ca in primele 15 minute dupa ce le scoti din cuptor le terminam, dar acum sa nu te gandesti ca suntem "Terminatori" :) nu, suntem foarte mari mancatori de paine facuta in casa! Painicile tale sunt delicioase!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc !!!! Intr-adevar s-au terminat repede ,au fost divine.Aici chiar am fost ... "Terminatori " ...Data viitoare fac mai multe si va trimit si voua,ca sa ne bucuram impreuna de painea facuta in casa ...

      Ștergere