duminică, 26 ianuarie 2014

RULOURI CU CREMA SI FRUCTE DE PADURE





INGREDIENTE

- 280 faina
- 2 oua
-30 g zahar
-12 g drojdie
-50 ml lapte
-80 g unt
-un vf de cutit de sare
-100 - 150 g crema
- 1 galbenus de ou cu o lingura de lapte ( se pune pe deasupra cu o pensula ,inainte de a baga ruloul la cuptor )  
-100 g fructe de padure

INGREDIENTE PENTRU CREMA

-1/2 L lapte
-200 g zahar
-100 g de galbenusuri de ou
-40 g faina
- 1 vanilina
-coaja de la o jumatate de lamaie



MODUL DE PREPARARE CREMA

 Bate galbenusurile de ou cu zaharul ,adauga faina si jumatate din cantitatea de lapte .Amesteca bine astfel incat sa se incorporeze bine toate ingredientele. Cealalta jumatate de lapte pune-o intr-o cratita la incalzit cu vanilina si jumatatea de coaja de lamaie intreaga .Cand incepe sa fiarba incorporeaza compozitia de oua,faina si lapte ce ai pregatit prima data Las-o pe foc pana cand vezi ca se ingroasa ,nu lasa de amestecat .Cand vezi ca crema are consistenta unei budinci este gata .Scoate coaja de lamaie si pune crema  la racit intr-un recipient acoperit cu plastic.

MODUL DE PREPARARE ALUAT RULOURI

Cerne faina .Dizolva drojia in lapte caldut.
Intr-un castron pune faina,zaharul ,drojdia dizolvata in lapte .Amesteca totul si adauga ouale pe rand si un vf de cutit de sare.Cand ouale sunt bine incorporate adauga untul moale taiat cubulete ,si framanta pana cand aluatul il absoarbe in intregime .
Lasa aluatul la dospit acoperit cu plastic ,pana cand isi dubleaza volumul .Aproximativ 30 - 40 minute .

 Cand aluatul a dublat volumul,intinde-l cu facaletul dandui o forma dreptunghiulara cu o grosime de 5 mm.
 Intinde pe toata suprafata crema ce ai preparat in prealabil si s-a racit .
 Indoiti aluatul din părți  spre centru, aliniati marginile la mijloc ,in  acest moment, cu un sucitor treceti pe mijloc , unind astfel cele doua margini.
Cu un cuțit taie centrul aluatului pe linia de pliere și taie dreptunghiuri  de aproximativ 15 cm. Laminate din aceste dreptunghiuri pe ei insisi  de partea mai scurta si se taie din nou formand astefel ruloul (trebuie sa aiba  o grosime de aproximativ 3 mm).Vezi foto 

Aseaza rulourile formate pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt ,lasa putina distanta intre ele ,si lasa-le din nou la dospit pentru aproximativ 30 de minute .Dupa ce au dospit ungele cu o pensula cu compozitia de galbenusul de ou si o lingura de lapte . Distribuie pe suprafata , fructele de padure .Cele 100  de grame le imparti in mod egal  la rulourile ce obtii.
Pune-le la cuptorul in prealabil incalzit la 170 de grade pentru aproximativ 25 -30 de minute.Depinde de cuptor .


POFTA BUNA !!!!!!!!

3 comentarii:

  1. Arata de nu te poti uita mai mult de o secunda, ca pofta te si inunda! :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc .Le-ai descris perfect ..trebuie doar sale probezi .

      Ștergere
  2. Spectacol pentru papile gustative !
    Salvez reteta !

    RăspundețiȘtergere