vineri, 17 ianuarie 2014

LINTE








      Aceasta reteta participa la PROVOCAREA  CULINARA  lansata de http://bucatariacorinei.blogspot.pt/2014/01/dulce-romanie-la-multi-ani.html  .

      Aceasta este una din variantele mele de a pregati lintea .

INGREDIENTE pentru 4 persoane


-250 de g de linte
-1,5 litri de apa
-2 sau 3  carnati .
-100 g de carne magra de vitel

-o jumatate de ardei gras
-o ceapa
-sal
-4-5 morcovi mari
- ulei de masline
-bulion
-o frunza de telina ( la gust )
- 1 cartof (la alegere)
MODUL DE PREAPARARE

   Inainte de toate ,pune lintea in apa 2 ore inainte de a o gati .

   Pune lintea la fiert cu un 1.5 L de apa , adauga morcovii,carnatul intreg  ,carnea.taiata cubulete. .Cand incepe sa fiarba , adauga lintea si pune la foc mic .
   Taie ceapa,ardeiul,telina  si calestele in ulei de masline .Adauga putin bulion. Piseaza totul cu mixerul ,pana cand obtii o pasta uniforma. La alegere ,poti adauga si morcovii pentru ai pisa sau pur  si simplu la sfarsit ii tai cubuete si -i lasi in supa.Eu am ales sa pisez 3 si am lasat 2 intregi.
   Adaug-o la oala cu lintea ce fierbe si acum adauga si cartoful.Adauga sare ,dupa gust.Vezi foto 


Lasa sa fiarba aproximativ 45 de minute ,transcurs acest timp si daca lintea inca nu este fiarta mai las-o putin ,dar ai grija sa nu se prinda si amesteca usor cu o lingura de lemnn.Daca este nevoie mai adauga apa.
   Sper sa va placa aceasta reteta .


POFTA BUNA !!!!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu