miercuri, 8 ianuarie 2014

EMPANADILLAS CU CARNE




Reţeta participă la provocarea Week-end cu spor iniţiată de Ştefania , iar gazda de luna aceasta este Lili , care ne-a provocat la o reteta cu carne si produse de patiserie ..


INGREDIENTE

-480 g faina
-1 lingurita de sare fina
-un pahar de bere
-200 g unt



Pentru umplutura

-300 g carne tocata mixta (porc si vitel)
-1 ceapa
-1 morcov
-1/2 ardei
-1 cartof fiert
-sare
 -bulion
 -ulei de masline
MODUL DE PREPARARE

  Amesteca faina cu sarea si  untul (la temperatura camerei) pana cand simti faina ca este ca si nisipul .Acum adauga berea putin cate putin si incepe sa framanti .Cand vezi ca aluaul ia o forma lucida si cand" ingropi" degetul ,aluatul intarzie in a asi reveni la forma initiala ,atunci este gata.Acopera-l si da-l la o parte pentru o ora.
  Acum poti incepe sa pregatesti umplutura.Taie ceapa ,morcovul si ardeiul marunt si pune totul la calit in ulei de masline. Intr-o tigaie separat pune si  carnea ,sa se caleasca .Cand ambele sunt calite ,impreuneaza carnea cu ceapa,morcovul si ardeiul...adauga o jumatate de pahar de bulion si cartoful fiert taiat in cubulete.Adauga sare si piper dupa gust .(Daca iti place poti adauga putina noce moscata ).Compozitia la final ,trebuie sa ramana cu textura putin mai "uscata".Vezi foto

 Intinde aluatul la o grosime de 2 mm aproximativ si cu un pahar sau  cu o forma ce are circumferenta rotunda de aproximativ 10 cm ,(ca si la pancove ) taie  pana cand termini aluatul .Vezi foto


 Odata taiat pune cu o lingurita din compozitia cu carne ,in milocul fiecarei forme rotunde ce ai format .Pe urma inchide dubland pe  jumatate formand astfel o semiluna ,si cu furculita sigileaza ...Vezi foto
Pune semilunele intr-o tava unde in prealabail ai pus hartie de cuptor si ungele cu pe deasupra cu ou .Vezi foto
Pune totul in  cuptorul in prealabil incalzit la 170 de grade ,pentru aproxmativ 30 de minute .Depinde de cuptor .


POFTA BUNA !!!!!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu