vineri, 31 ianuarie 2014

STOCCAFISSO ALL'ANCONETANA








  O reteta deosebita ,tipica de ANCONA (ITALIA )  ..trebuie sa o incercati

INGREDIENTE pentru aproximativ 4 -6 persoane


- 1 kg de stoccafisso (COD ) de prima calitate .Cand il cumperi ,daca este posibil sa fie cel uscat la soare ,daca este uscat lasa-l la inmuiat o noapte in apa rece .Taie- in bucati si scoate-i coloana vertebrala .Vezi foto

-5 ansoa vezi foto
-2 tulpine de telina
-1 ceapa mare
-3 morcovi
-3 crengute de rozmarin
-50 g caperi .Vezi foto
-un pahar si jumatate de vin alb
-1 ardei iute uscat ( doar daca doresti .Eu am pus putin )
-100 g de masline negre .Vezi foto
-100 g de ton in ulei .Vezi foto

-1 kg de rosii grapolo daca nu ai foloseste chery
-1 kg de cartofi
-1/2 litru de  ulei de masline
-sare ,dupa gust






MODUL DE PREGATIRE

Pregateste o oala mare ,in "fundul " oalei pune niste betisoare ,astfel incat intre peste si fundul oalei sa existe o anumita distanta .Vezi foto

Curata pestele scoate-i coloana vertebrala si taie-l  in bucati  si pune un strat astfel incat sa acoperi toata suprafata oalei .Pune si coloana vertebrala ,le va da un gust mai bun .(jumatate din peste ).Vezi foto



Taie marunt telina,ceapa,morcovul .Vezi foto


Presara jumatate din legumele taiate peste primul strat de peste ,adauga jumatate din catitatea de masline,caperi ,tonul si ansoa taiata bucati .Pune jumatate din cartofiii taiati mai gros si jumatate din cantitaea de rosii taiate in jumatate ,si o crenguta de rozmarin .Vezi foto
Repeta aceasta procedura cu pestele ramas .Formand astfel un alt strat .
La final adauga uleiul ,vinul si apa astfe incat sa ramana totul acoperit .Sare dupa gust .Eu nu am pus ,caperii aveau deja sare .Vezi foto

Pune oala la fiert cand incepe sa fiarba ,pune aragazul la minim si lasa sa fiarba pentru aproximativ 4 sau 5 ore .Ideal este sa servesti pestele dupa 12 ore .Este mult mai bun la gust . Vezi foto


POFTA BUNA !!!!!!!!!!

2 comentarii: