marți, 28 ianuarie 2014
SALAM DE SMOCHINE
Nu, acesta nu este un salam , dar are origini vechi dulci.Stiai ca prima reteta, care se referea la un salam de smochine tocate si aromat cu seminte prajite de susan, seminte de fenicul, chimen si anason in Egipt, datand 65 dc si apartine traditiei taranesti a regiunii Marche? (Italia)
Il fac si eu, de cativa ani, si trebuie sa spun ca are succes, asa ca va dau reteta" mea ", pe care am modificat-o un pic fata de original
INGREDIENTE
- 2 kg de smochine ( uscate si macinate )
-aproximativ 200 g de migdale
-1 lingura de anason ( seminte ,nu lichior )
MODUL DE PREGATIRE
Smochinele le puneti la uscat ,acoperite cu un tifon .Cand sunt uscate pune-le la cuptor la temperatura de 175 de grade ,aproximativ 10 minute.Cand vezi ca incepe sa se umfle ,scoate-le .Taiele in bucati ,eliminand partea dura si macina-le la mixer ,formand astfel o pasta.Adauga anasonul si migdalele ,la fel macinate .(Lasa cateva intregi ).
Framanta bine astfel incat ingredientele sa se amestece bine si uniform .Formeaza gramajoare cu grautatea de 250 de g .
În acest moment, aluatul ar trebui sa fie pus in frunze de smochin .Ai nevoie de frunze de smochine ,sa fie verzi . Se pun pe masa de lucru ,2 frunze usor suprapuse, peste pune aluatul ce ai cantarit cele 250 de g . (operatiunea este un pic delicata, dar nu trebuie sa-ti pierzi rabdarea, nu te descuraja .Inainte de ai da forma de salam,aluatului ,intinde-l putin si presara migdale ,cele ce ai lasat intregi ).Acum ca ai dat forma i ,inchide-l cu frunzele de smochin ,folosind aceasi procedura ,de facut sarmale .La sfarsit leaga salmul cu ata de jur imprejur .(ata sa fie rezistenta)
Pune-l la uscat intr-un loc racoros ,timp de 15 zile,minim .
POFTA BUNA !!!!!!!
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Woww, ce reteta mustind de sanatate! Bravo! Pana si ambqalajul e bio, se infasoara-n frunze, carevasazica! :)
RăspundețiȘtergereMultumesc.Intr-adevar este totul cat se poate de natural ...Si este extraordinar de bun ...
RăspundețiȘtergereWow,delicios!:D
RăspundețiȘtergereCat ma bucur ca ti-am descoperit blogul:)
Pe mine aici ma gasesti:
ciocolatacuzahar.blogspot.ro
Multumesc pentru compliment .Am vazut si eu blogul tau ,imi place mult ,m-am facut fan de al tau .Sper sa impartim in viitor ,multe retete.
RăspundețiȘtergereFoarte interesant salamul,imi place ideea si am sa incerc si eu ! :)
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place .Incearca-l o sa-ti placa ,cu siguranta ..
RăspundețiȘtergere