duminică, 8 iunie 2014

CHEC TIGRAT CU GLAZURA DE CIOCOLATA / BIZCOCHO TIGRE CON GLASA DE CHOCOLATE


  Aceasta reteta participa la provocarea " Weekend cu spor " .Gazda lunii iunie 2014 este STEFANIA ANASTASIU.
  Toate retetele propuse  de Stefania ,sunt delicioase .Una insa mi-a atras atentia si am decis sa o probez.Am adaugat in plus, glazura de ciocolata.Rezultatul a superat asteptarile ,absolut senzational.





 INGREDIENTE

BLAT  

- 6 oua
- 250 grame zahar
- 250 gr faina
- 12 linguri cu ulei
- 1 pliculet praf de copt
- 3-4 linguri cacao
-esenta de vanilie sau 1 plic de vanilina 

GLAZURA 


- 150 g ciocolata neagra 
- 30 g unt 

MOD DE PREGATIRE 


 1.Separa albusurile de galbenusuri 

 2.Bate albusurile spuma cu zaharul ,adauga-l treptat .
 3.Amesteca galbenusurile cu uleiul .Adauga uleiul treptat .
 4.Amesteca cele doua compozitii.
 5.Adauga esenta de vanilie, faina in ploaie amestecand cu lingura de jos in sus ,pana cand obtii o compozitie omogena .La final adauga praful de copt .
6.Imparte compozitia obtinuta in doua parti,egale
7.In una dintre parti adauga cacao.
8.Pregateste o tava de chec ,fie cu hartie de cuptor ,sau daca nu o ungi cu unt si pui putina faina in ploaie .
9.Pune alternand o lingura de aluat simplu si o lingura de aluat cu cacaco .Pana cand termini aluatul.Vezi foto 


10.Pune tava la cuptorul in prealabil incalzit la 150 de grade ,pentru aproximativ 45 - 50 de minute.Depinde de cuptor. Vezi foto 

11.Pregateste glazura .Intr-un castronel ,pune la topit a "bain marie " ,ciocolata impreuna cu untul .
12.Cand glazura de ciocolata s-a racit ,se toarna peste chec.La placere rade si putina ciocolata pe deasupra.


POFTA BUNA !!!


TRADUCCION EN ESPAÑOL 


INGREDIENTES 

- 6 huevos 
- 250 gramos de azúcar 
- 250 gr de harina 
- Aceite de 12 cucharadas 
- 1  sobre lievito para los dulces 
- 3-4 cucharadas de cacao 

-vainilla o 1 sobre de vainilla


METODO DE PREPARACION 
  1.Separa las yemas de los huevos de las claras
  2.Bate las  Claras de huevo con el azúcar , añadir poco a poco. 
  3.Mezcla las  yemas con el aceite. Añadir el aceite poco a poco. 
  4.Añade las yemas a las claras,(las dos composiciones). 
  5.Añade la  vainilla, la harina, removiendo con una cuchara de abajo hacia arriba, hasta obtener una composición homogénea. Finalmente agregar el lievito.
6.La composicion obtenida ,repartela en 2 partes iguales. 
7.In una parte agregar el cacao. 
8.Prepara  un molde con  papel de horno, o si no se unta con mantequilla y poner un poco de harina en lluvia. 

9.Pune alternando una cucharada de masa normal y una cucharada de cacaco, hasta que se termine .
   
10.Mete la bandeja en el horno previamente calentado a 150 de grados ,por aproximadamente 45 - 50 de minutos.Depende del horno.
11.Prepara el glaseado. En un bol, coloque el chocolate derretido a "baño maría" con mantequilla. 
12.Cuando el  glaseado de chocolate se haya enfriado, se vierte sobre el biscocho.Al placer ,poner sobre la  glasa  aunque chocolate rallado .

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