vineri, 20 iunie 2014

CROSTATA CU NUTELLA / TARTA CON NUTELLA



   INGREDIENTE  (pentru 6 -8 persoane)


  - 2 oua
  -100 g unt 
  -100 g zahar 
  -250 g faina 00
  -esenta de lamaie (daca nu poate fi substituita cu  sucul de la o lamaie mica)
  - nutella ,dupa gust 
  - un plic de praf de copt


          MODUL DE PREPARARE


 Batem ouale cu zaharul bine ,adaugam untul topit in prealabil ,( sa nu fie prea cald ),adaugam esenta de lamaie si pe urma putin cate putin faina si praful de copt.
 Framantam aluatul putin pentru a se incorpora bine faina.Impartim aluatul in 2 parti : 3/4 il vom folosi acum pentru a  "Tapeta " tava si sfertul ramas pentru a adorna.
Luam o tava joasa rotunda sau patrata depinde cum vrem sai dam forma( a mea e dreptunghiulara) ,punem hartie de cuptor sau vegetala si incet incepem sa tapetam "fundul " tavii 3/4 din aluatul ce am impartit. Folosim mainile si faina daca este cazul pt a nu se prinde aluatul de maini.
Acum ca am facut acest procediment punem pe toata suprafata nutella 
Cand am terminat de intins nutella ,incepem sa adornam crostata.Acum vom face din aluatul ramas "cordoane" si vom face un cordon de jur imprejur al corstatei si pe urma in diagonala.Ne vom folosi de ajutorul fainei pt a nu se lipi aluatul de maini .
Rezultatul ar trebui sa fie acesta :
Il bagam la cuptor la temperatura de 180 grade....25- 30 de minute ,depinde de cuptor .


TRADUCION EN ESPAÑOL 

INGREDIENTES 

- 2 huevos 
   -100 G de mantequilla 
   -100 G de azúcar 
   -250 G de harina 00 
   -esencia de limón (si no se puede sustituir con el jugo de un limón pequeño) 
   - Nutella a gusto
   - Un sobre de levadura en polvo


METODO DE PREPARACION 

Batir los huevos y el azúcar bien, agregar la mantequilla derretida con antelación (no demasiado caliente), agregar la esencia de limón y luego poco a poco la harina y el polvo de hornear. 
  Amasar la masa un poco para incorporar  bien la harina.Corta la masa  en 2 partes: 3.4 usaremos ahora para cubrir el fondo de la bandeja" y la restante para adornar .
Tomamos una bandeja baja redonda ,coloque papel de  horno 
 y poco a poco comienzan a cubrir toda la superficie   con el  3/4 de la masa.Enharinar sus manos si es necesario para que la masa no se pille de las manos. 
Ahora que lo hemos hecho ponemos la nutella ,cubriendo toda la masa .La cantidad la pones en funcion de tu gusto.
Cuando terminé de propagación nutella, vamos a empezar a adornar crostata.Forma codones restantes de masa restante yponla  alrededor de la tarta y luego en diagonal.

El resultado debe ser el siguiente ,mas o menos 
Metemos la bandeja al  horno a una temperatura de 180 ° .... 25 a 30 minutos, depende del horno.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu