joi, 19 iunie 2014

COZONAC CU SUNCA PRESATA SI BRANZA / TORTA CON JAMON YORK Y QUESO




INGREDIENTE

- 400 g faina pentru prajituri
-60 g unt
-50 g zahar
-25 g drojdie
-1 ou
-1 galbenus
-125 ml lapte
-1 vf de cutit de sare

PENTRU UMPLUTURA

- 100 - 150 g sunca presata
-100 - 150 g branza ,de care doresti ( emental,cascaval,cas )


MOD DE PREGATIRE

1.Dizolva drojdia in putin lapte caldut ,impreuna cu putin zahar .
2.Mixeaza oul +galbenusul ,cu zaharul ramas .
3.Adauga untul topit ,la temperatura camerei
4.Adauga drojdia
5.Intr-un lighian pune faina si sarea ,in mijloc pune compozitia de oua.
6.Framanta adaugand putin cate putin ,laptele caldut .
7.Lasa aluatul la dospit ,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul.Aproximativ o ora.
8.Intinde aluatul cu facaletul de aproximatin 2-3 cm.
9.Pe toata suprafata foii ,pune feliile de branza si sunca presata .
10.Ruleaza cozonacul si formeaza un colacel ,unind extremitatile.Lasa-l o matate de ora sa dospeasca.Pune cozonacul intr-o tava unde in prealabil ai pus hartie de cuptor )
11.Inainte de al baga la cuptor ,unge cozonacul cu un ou batut si presara putin susan .( daca ai ).
12.Pune-l la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pentru aproximativ 40 -45 de minute.Depinde de cuptor.



POFTA BUNA !!!


TRADUCION EN ESPAÑOL


INGREDIENTES


- 400 g de harina
-60 G de mantequilla
-50 G de azúcar
-25 G de levadura
- 1 huevo
-1 Yema de huevo
-125 Ml de leche
Pellizco de sal

PARA EL RELLENO

- 100 -150 g jamon york
-100 - 150 g queso ( elemental )


METODO DE PREPARACION


1.Dizuelve la levadura en leche tibia, con un poco de azúcar.
2.Bate el huevo +la yema con el azucar restante.
3.Añade la mantequilla fundida ,a temperatura del ambiente
4.Añade la levadura
5.IEn un bol poner la harina,la sal y haz un hueco en el medio .Pon en el medio la composicion de los huevos batidos.
6.Amasa con la leche calentita
7Deja la masa a reposar hasta que duplica el volumen .
8.Extiendela con el grosor de 2 -3 cm
 9.En superficie, coloque las rebanadas de queso. y jamon
10.Rula torta y formar una unión de las extremidades.
11.Deja la torta reposar otra media hora .
12.Antes de pasarla al horno ,untala con huevo y pon si hay un poco de sesamo .
13.Mete al horno a 180 grados ,por 40 -45 minutos.Depende del horno


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu