duminică, 23 februarie 2014

PANZEROTTI DE CARTOFI CU MOZZARELLA SI SUNCA







INGREDIENTE pentru 4 persoane


 -  500 g cartofi fierti
 -   1 ou
 -    80-100 g făină (depinde de cartofi )
 -    10 g de amidon din cartofi
 -    2 linguri  de ulei de masline 
 -   50 g de parmezan ras 

 - sare
 - piper

 
 PENTRU UMPLUTURA 

- 200 g mozzarella taiata marunt
- 100 g sunca taiata felii subtiri


PENTRU EXTERIOR 

  -   2 oua
  -   pesmet
   -  ulei pentru prajit


  -   faina  



 MODUL DE PREGATIRE 

Fierbe cartofii. Cand sunt fierti tritureaza-i  si lasa-i sa se raceasca .
 Într-un castron bate oul cu uleiul de masline ,adaugati-l putin cate putin  cartofilor striviti . Se amestecă totul bine .
 
Se condimentează cu sare si piper , se adauga branza , faina (doar jumatate din cantitate), amidonul si se amestecă energic .
 Pe
suprafața de lucru framanta bine ,pana cand vezi ca nu se lipeste aluatul de planseta .Adauga putin cate putin  , faina ramasa,cantitatea  este determinata de umezeala cartofilor .Impărți aluatul în bucati  mici . Intinde-le cu mainile sau cu un sucitorul , va fi mai usor  , in cazul in care aceasta se face pe o foaie de de hartie de cuptor , tapetata cu faina . Umpleti cercurile obtinute sa patrate ,depinde de forma ce vrei sa-i dai ,(eu i-am dat forma patrata ) cu bucati de mozzarella si sunca . . apasati  marginile bine . Asezati-le  pe o tava sau o farfurie unde in prealabil ati tapizat-o cu faina ,evitand astfel sa se lipeasca .



 MODUL DE PREGATIRE PENTRU EXTERIOR 

    
Bateti ouale cu o furculita  .
   
Trece fiecare panzerott prima data prin faina ,pe urma in ou si la sfarsit prin pesmet.Vezi foto 



    Intr-o tigaie pune ulei si frige panzerotto pana can se rumeneste pe amandoua partile .
    Se serveste cald 



  POFTA BUNA !!!!!!!!


   

 TRADUCCION EN ESPAÑOL 



INGREDIENTES  para 4 personas

 
- 500 g de patatas hervidas
 
- 1 huevo
 
- 80-100 g de harina ( depende de las patatas )
 
- 10 g de almidón de patata
 
- 2 cucharadas de aceite de oliva
 
- 50 g de queso parmigiano  rallado

 
- Sal
 
- Pimienta



 
RELLENO - 2 mozzarella- 100 g de jamón en lonchas finas


 PARA EL EXERIOR 

-2 huevos 
-harina 
-pan rallado 

METODO DE PREPARACION

Hervir las patatas. Cuando estan hervidos,tritura las patatas.

  En un bol bate  el huevo con el aceite y añade  poco a poco las patatas trituradas. Mezclar todo bien.
  Sazone con sal y pimienta, agregar el queso,y  sólo la mitad de la cantidad de harina,el  almidón y mezclar vigorosamente.
En la   superficie de trabajo amasa bien hasta que la masa no se pegue .. Añadir poco a poco la harina restante, la cantidad está determinada por la umiditad de las patatas. Dividae la masa en trozos pequeños. Estirar con las manos o un rodillo, que será más fácil, por lo que si se hace en una hoja de papel de horno, espolvoreada con harina. Rellene los círculos a los cuadrados obtenidos depende de la forma que quieres darle (yo le di cuadrado) con trozos de mozzarella y jamón., presione los bordes bien. Colóquelos en una bandeja o un plato donde espolvoreastes con farina.


 PRPARACION DEL EMPANADO 

     Bate los huevos con un tenedor.
     Pasar cada panzerott primero en harina, luego por huevo y finalmente por el pan rallado

 En una sartén poner el aceite y freír hasta que estén doradas.
     Servir caliente

Un comentariu:

  1. Minunata reteta ,o fac in weekend !
    P.S: Te adaug in lista mea de urmariti generali ! :)

    RăspundețiȘtergere