ACEASTA RETETA PARTICIPA LA PROVOCAREA "DULCE ROMANIE " -FEBRUARIE 2014
GAZDA ACESTEI LUNI FIIND STEFANIA ANASTASIU http://stefyharnicutza.blogspot.it/2014/02/provocarea-dulce-romanie-editia.html INGREDIENTUL PRINCIPAL FOLOSIT ESTE MASCARPONE
INGREDIENTE
-5 oua
-0.500 g mascarpone (2 cutii X 250 g)
-1 cutie piscoturi ( eu am folosit PAVESINI ,sunt mai subtiri decat piscoturile )
-5 linguri zahar
-cacao
-un pahar de cafea naturala facuta si racita .(depinde de grosimea piscoturilor)
MODUL DE PREGATIRE
Separa albusurile de galbenusuri.Mixeaza galbenusurile cu zaharul .Cand vezi ca ai obtinut o consistenta cremoasa ,adauga mascarponele si 1 lingura de cafea rece.Vezi foto
-Bate albusurile cu un vf de cutit de sare .Cand vezi ca are aspectul zapezii si intorcand castronul cu gura in jos nu cade ,este gata .Incorporeaza albusurile batute cu galbenusurile .Amestecand cu o lingura de jos in su,cu miscari delicate pana cand se omogeizeaza bine compozitia.
Intr-un recipient de iena cu dimensiuni moderate ,de forma ce alegi tu , sau pahare ,daca vrei sa-l faci individual .Nu conteaza ,ramane la alegerea ta .Eu am ales sa fac portii individuale.
Fiecare piscot in parte trece-l prima data prin cafeaua lichida ,si pe urma aseaza-l pe" fundul " recipientului sau paharului .Acesta va fi primul strat .Pe urma pui un strat de crema si din nou pui un alt strat de piscoturi ,inmuiate in cafea.Eu pun doar 2 straturi de piscoturi .Vezi foto
Pune totul la rece in frigider ,cel putin cateva ore inainte de al servi .Daca il servesti seara ,este bine sa il faci dimineata .Daca nu vrei sa-l mananci in aceasi zi ,congeleaza-l .
Inainte de a-l servi presara in ploaie cacao .
POFTA BUNA !!!!!!!
TRADUCCION EN ESPAÑOL
INGREDIENTES
- 5 huevos
-5 cucharas de azucar
-0,500 g mascarpone ( 2 cajas de 250 g )
-cacao amaro
-cafe naturale fredo
-1 caja de bizcochos de soletilla
METODO DE PREPARACION
Separa las claras de huevo de las yemas Con la batidora bate las yemas con el azucar .Cuando veas que us obtienes una consistencia cremosa, agrega 1 cucharada de café fria y el mascarpone..
-Bate las claras de huevo con una pizca de sal ,a punto nieve .Mezcla las claras con las yemas .
En un recipiente de tamaño moderado Iéna la forma que elijas ,o copas si quieres hacerlo de forma individual .Queda a tu elección. Yo he elegido para hacer porciones individuales.
Cada bizcocho de soletilla en parte pasa a través del líquido de café, y luego colocarlo en el "fondo" del recipiente. Esta será la primera capa. Luego ponga una capa de crema y otra vez poner otra capa de bizcochos de soletilla, empapados en cafe. Sólo hay que poner dos capas de bizcochos de soletilla. Ver foto
Ponlo el la nevera unas cuantas horas antes de servirlo .Si no lo quieres tomar en el mismo dia ,lo puedes tranquilamente cogelar .
Antes de servirlo espolvorear cacao .
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu