sâmbătă, 8 februarie 2014

CORN CU CARNE DE VITA SI PRAZ


Aceasta reteta participa la provocarea  "WEEKEND CU SPOR " WEEKEND CU SPOR AL STEFANIEI /weekend-cu-spor.html gazda lunii februarie este MONICA HOROIU
Din blogul Monicai am ales o reteta care mi-a placut foarte mult .Toate sunt minunate ,insa aceasta mi  s-a lipit de suflet .Am respectat pasii ceruti si mi-a iesit foarte bine ,dupa gustul meu .Sper ca si Monicai sa-i placa .



INGREDIENTE

 PENTRU ALUAT 
- 500 g faina 
-5 oua 
-200 ml de lapte
-drodie cat o nuca 
-1/2 lingurita sare 
-ulei de floarea soarelui ,cat cuprinde


PENTRU UMPLUTURA 

-500 g de carne tocata 
-1 praz
-2 oua 
-sare si piper ,dupa gust 


MODUL DE PREPARARE 

Intr-un bol pune  faina ,fa putin spatiu in mijloc,si pune  ouale, sarea si drojdia dizolvata in lapte caldut.
Amesteca incet si cand faina s-a incorporat incepe sa framanti in adevaratul sens al cuvantului, cu pumnii stransi si degetul mare in interior, adaugand cate putin ulei. Framanta pana se incorporeaza tot,adaugand ulei la framantat. Intreaga operatiune dureaza cam 20 minute.
Cand in final aveti un aluat nelipicios, il acoperiti cu un prosop curat si-l lasati "la crescut" cam  jumatate de ora. Intr-un loc caldut si ferit de curenti de aer.
Pana cand  creste aluatul faceti compozitia de carne.
Tocati prazul marunt si-l caliti putin.
Il adaugati peste carnea tocata. Condimentati dupa gust, puneti ouale si omogenizati.(Eu a adaugat compozitiei putina branza parmigiano reggiano )
Pudrati putina faina pe planul de lucru si cu succitorul intindeti foile, de forma unui triunghi.
La baza  fiecarui tringhi puneti cate doua-trei lunguri de umplutura apoi rulati spre varf. 
Ungeti cu ou batut, presarati mac.Eu am presarat cateva si cu susan .Vezi foto 



Pune-le intr-o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt ,si mai lasa-le la dospit 15 minute .
Pune-le in cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute .Depinde de cuptor .



POFTA BUNA !!!!!!!

2 comentarii: