vineri, 14 februarie 2014

GNOCCHI ( GALUSTE) DE CARTOFI



INGREDIENTE

- 1 kg de cartofi
-300 g faina
-1 ou
-sare


MODUL DE PREPARARE

Curata cartofii de coaja si taie-i cubulete.Pune-i la fiert in apa cu sare .Vezi foto


Cand sunt fierti strecoara-i si sfarama-i .Vezi foto

Lasa-i sa se raceasca .Cand sunt reci adauga in mijloc un ou si incepe sa framanti adaugand putin cate putin faina.Cantitatea de faina o va determina umiditatea cartofilor.Este posibil sa-ti intre mai putin de 300 de g sa mai mult.Totul depinde de cartof.Cand vezi ca aluatul nu se mai lipeste de planseta de lucru ,si a devenit compact  ,este gata.Vezi foto
Formeaza rulouri lungi ,de grosimea degetului.Vezi foto
Taie bucati de dimensiunea de 2-3 cm .Vezi foto
Cand tai galustele ,este important sa pui multa faina ,pe tava unde le pui ,evitand astfel sa se lipeasca intre ele .Se le poate da multe forme galustelor .Se poate trece fiecare galusca ,ruland-o  pe furculita intoarsa,fara sa apesi foarte tare.Eu am folosit o metoda mai simpla si rapida pentru mine .La fiecare galusca in parte ,cu degetul,am tras usor de la partea superioara inspre partea inferioara .Sau se pot lasa asa cum sunt.Vezi foto





POFTA BUNA !!!!!!!!!

2 comentarii: